Vi på Laisings
Varmt välkommen till en dansskola med skön atmosfär och proffsig engagerad personal där dans och service står i fokus. Vi tar hand om dig på bästa sätt och bjuder på dans i olika former som svarar mot dina önskemål.
dans,dansskola,danskurser,täby,barndans,disco,streetdance,hiphop,balett,boys only,jazzfunk,tävlingsdans
17829
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17829,bridge-core-2.4.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Vi på Laisings

Lärare, administration, pianister och receptionister

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

louise

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Har varit med i Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för “Årets framtidschef 2013”! Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Agnes

Agnes Fredriksson

RECEPTIONIST, STREETDANCE, SPECIALGRUPP, TÄVLINGSHIPHOP, MASTERKLASS

Som 4-åring började jag i rosa balettdräkt på Laisings och har sedan dess dansat allt från musikal, jazzfunk, street till balett. Som 11-åring började jag dansa i specialgrupp och fortsatte sedan på danslinjen när jag blev äldre. Har i flera år tävlat både disco och hip hop, samt fått representera svenska hiphop-landslaget på både EM och VM ett flertal gånger. Har gått utbildning i Disco steg 1 och Hip hop steg 1. Jag blev Laisings stipendiat år 2014. Efter gymnasiet har jag gått en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy. Där har jag fått mycket kunskaper inom den kommersiella hip hop-dansen, men även i funkstilarna och i jazz. I mitt undervisande vill jag skapa en avslappnad miljö och förmedla den dansglädjen jag själv känner för dansen. 

Alfred

Alfred Larsson

K-POP DANCE

Jag tog mina första danssteg som fyra år på Laisings. Först med barndans och sen med boys only som 6 åring. Jag blev helt förälskad i dans och visste redan då att dans är något jag vill satsa på!
Därefter blev det streetdance och testade jazz redan som 10 åring, det blev spec boys som 13 åring! Jag fick vänner på Laisings som lärde mig vissa jazz och moderna steg och ville börja på det också och då blev danslinjen ett självklart val för mig som 15 åring. Dessutom valde jag att dansa i gymnasiet vilket gjort att jag utvecklats i dans otroligt mycket sen dess!
Nu är jag fortfarande en stolt del av danslinjen och är verkligen taggad på att få bli en del utav Laisings familj som tränare i K-pop Dance!
Min resa är inte över och längtar till flera år till av dansglädje och gemenskap!

Alice

Alice Edenroth

RECEPTION

Jag tog min första dansklass redan som fyraåring på Laisings. Vid sju års ålder fastnade jag för den populära dansstilen, jazzfunk. Jazzfunken tillsammans med baletten utvecklades jag vidare i, när jag började i en av dansskolans specialgrupper. Det var tack vare mina år i specialgrupp som jag verkligen fastnade för dansen. Att få testa på olika lärare med varierande stilar, samt träffa massa nya vänner med samma intresse, var otroligt inspirerande och kul. När jag var 12 år började jag tävla i Discodans. Mina år som tävlingsdansare har varit väldigt roliga, utmanade och utvecklande för mig som dansare. Utöver discon har jag tävlat i dansformerna Slow, Freestyle och Konstnärlig dans. Bland de olika grenarna har jag förutom solo, tävlat i par och grupp. Min sista tävling innan jag slutade, var SM våren 2019. Då nådde jag mitt mål att komma upp i högsta klassen Champion, i solo. Idag dansar jag vidare på Laisings i Agnes Masterklass samt jobbar som receptionist. Det är i receptionen jag förhoppningsvis får möta er. 

Aurora

Aurora Cortés Ekström

K-POP DANCE, BARNDANS

Jag började dansa på Laisings när jag var sex år. Jag både dansade och tränade truppgymnastik, men när jag blev tillbedd att börja dansa i Laisings specialgrupper som åttaåring, började jag satsa helhjärtat på dansen. Jag klättrade mig vidare genom alla specialgrupper och prOvade flera olika stilar, allt från disco, streetdance och balett till jazz och modernt. 2015 blev jag Laisings stipendiat och två år senare antagen till Danslinjen som jag senare examinerades från. Nu har jag dessutom gått SDO:s steg 1 utbildning inom alla discipliner.
Jag ser nu fram emot att fortsätta utvecklas och att förmedla min dansglädje genom både barndans och K-pop Dance här på Laisings, mitt andra hem!

Beata

Beata Fylkner

RECEPTIONIST

Dansen har utgjort en stor del av mitt liv enda sedan jag vid tre års ålder tog min första klass på dansskolan. Under mina 13 år på Laisings har jag hunnit prova på allt från musikal och balett, till street, disco, och konstnärlig dans, och utöver det faktum att jag har utvecklats och utmanats något enormt – inte minst under mina sex år i specialgrupp – så har jag skapat massvis med fantastiska minnen och kompisar. I sjätte klass började jag tävlingsdansa, och blev helt fast. Sedan dess har jag tävlat i disco och konstnärlig dans, i både solo, duo och grupp, och på senare år har jag haft lyckan att utöver att samla erfarenheter runt om i landet, få representera Sverige i EM- och VM-sammanhang. I år hittar ni mig inte bara tränandes i salarna, utan även i receptionen. Där hoppas jag kunna bidra till den familjära känsla jag själv, i så många år, upplevt på Laisings!

Bea

Beatrice Hallin

RECEPTIONIST

Jag tog mina första danssteg på Laisings när jag var 3 år och redan då fastnade jag för dansen. Vid 12 år kom jag in i specialgrupp samt började tävla i disco. Parallellt med specialgruppen tävlade jag fram till år 2017 i de olika grenarna solo, duo och grupp. Under dessa år var discon en stor del av mitt liv där jag tog mig upp i elitnivå och 2016 tog jag tillsammans med min grupp “Revolve” SM-guld! Utöver tävlingsdansen antogs jag senare till Laisings danslinje med examensår 2017. Jag har under alla dessa år dansat olika stilar som balett, jazzfunk, konstnärligt, disco, streetdance etc. Har självklart fortsatt med dansen efter att danslinjen och tävlandet tog slut och än idag älskar jag det! Numera finns jag i receptionen på Laisings där jag kommer kunna förmedla mina kunskaper jag fått genom åren om t.ex de olika stilarna som Laisings erbjuder.

calle

Calle Stenbäck

STREETDANCE, DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Jag startade min danskarriär genom att ta klasser på Helens dansskola i Lidköping. Därefter gick jag dansarlinjen på Kristinehamns folkhögskola, Street på danshögskolan och även deras pedagogprogram, modern inriktning. Efter det kom jag med i Floorfiller 2005/06 och där gick jag till final och kom tvåa. Jag har också undervisat på ett stort antal skolor i Mellansverige och Stockholmsområdet. Förutom min medverkan i “Floorfiller on staga”, har jag också medverkat i streetföreställningen “For Show” på moderna dansteatern, “The Last Bounce” samt dansat med i och koreograferat till musikvideos. Lyssna på mitt album – Mr. Rabbit – under artistnamnet – Carl Dust -, finns på Itunes! Jag ser fram emot att dansa Street med eleverna på Laisings och även vara med och utveckla Danslinjen och Special Boysen i Street.

Christian

Christian Gustafsson

LÄRARASSISTENT BOYS ONLY

Jag började min resa som 7-åring när jag började på Boys-Only på LaisingS för jag tyckte att det verkade så coolt att dansa. Där gick jag i flera år för att sedan avancera till breakdance och därefter streetdance. 2013 kom jag med i Specialgrupp Street Boys där jag dansade i ungefär 5 år för flera olika danslärare och utvecklades otroligt mycket. Under flera år gick jag även på Åsa folkhögskola Summer Camp och lärde mig de olika stilarna inom HipHop.
2014 började jag tävla i hiphop solo och duo inom SDO och har utvecklats tack vare coaching, hård träning och envishet samt ambition. Jag är nuvarande rankad top 10 i Sverige i Hiphop Solo, Hiphop Battle och Electric Boogie Solo. Har blivit uttagen till att representera Sverige på flera internationella mästerskap i bla Italien och Tyskland.
Nu jobbar jag på Laisings som assistent till läraren för Boys Only och under utbildning för att bli danslärare på dansskolan. Jag är otroligt exalterad för att dela med mig av min kunskap och min dansglädje till alla elever som vill fördjupa sig kring hiphop och även de andra stilarna.
På mina lektioner kommer ni finna positiv energi och en ambition att alltid utveckla er alla individuellt och som en helhet. Ses i danssalen!

daniel

Daniel Scarrillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN, TEKNIK, MASTERKLASS

Daniel började dansa som 6-åring har många års erfarenhet av tävlingsdans-stilar i pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street.
Daniel har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan. Han är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. Som medlem i SDO med domarkompetens, är han en aktiv domare på nationell nivå. Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla: IDO – International Dance Organization, NDF – Norges DanselarerForbund, ADFP – Association of dance freestyle Proffessionals UK samt även instruktörlicenser i Zumba gold och atomic. Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, bl.a. Samson –  Ryssland 2020, SDL SM i dans – 2019 Västerås, IDO Disco EM – 2017 Minsk, IDO Disco VM – 2016 Örebro, Dance Masters – 2016 Makedonien, KPF – Serbien 2015-2018, Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018.
Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/utbildare och föreläsare både nationellt och internationellt på kongresser och konferenser inom dans.
Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames. Bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé.
På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen.

David-hemsida

David Muhr

TÄVLINGSHIPHOP, SPECIALGRUPP STREETDANCE

Ja startade dansa som 7-åring och som 12-åring började jag inrikta mig på hiphop och tävla inom SDO. När jag var 19 år, vid sidan av hiphopen, blev det mer på jazz och modernt. Efter det har jag gått Kulturamas danslinje och Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning i Stockholm.
Jag blev Svensk Mästare i duo 2008 och representerade Sverige på EM och VM 2006-2011. Är nu också examinerad steg 3 i hiphop inom SDO.
På mina klasser vill jag aldrig att man glömmer att det är kul att dansa och därför vilja utmana sig själv och fortsätta utvecklas.

dennis

Dennis Vera

BOYS ONLY, BREAKING, SPECIALGRUPPER

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis “the Menace” Vera. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Emma

Emma Fischerström

DISCO, SPECIALGRUPPER

Jag började dansa när jag var 4 år och blev genast kär i dansen. När jag var 11 år kom jag med i en av Laisings specialgrupper och när jag sen fyllde 13 år började jag tävlingsdansa. Att tävla och att specialisera sig inom olika grenar blev min grej och det är därför som jag nu, fyra år senare fortfarande tävlar i disco, disco slow och disco UK freestyle. Under mina tävlingsår har jag lyckats ta mig i upp i Sveriges högsta klasser inom alla grenar som jag tävlar i nu + gruppdisco samt jazzduo och fått äran att representera Sverige på EM och VM i jazzdans. Just nu går jag Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasieutbildning med inriktning dans och får lära mig mer om jazzen och den moderna dansen, parallellt har jag dansutbildat mig i steg 1 inom SDO. På mina lektioner kommer vi fokusera på elevens egna personliga utveckling och framförallt ha extremt roligt.

Emmy2

Emmy Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Är nu dansutbildad inom SDO i steg 1. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

ilan

Ilan Dromi

STREETDANCE, SPECIALGRUPPER

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

Janka2sv

Janka Simone Thum

PIANIST

Sedan barnsben har jag haft en fascination för dans, för hur man med kroppen som ”instrument” kan gestalta och visualisera ett uttryck. Att musikaliskt greppa karaktären och stödja rörelserna upplever jag som en spännande, ibland utmanande och mycket givande uppgift.
Under studietiden på masterprogrammet vid Syddansk Musikkonservatorium och Skuespillerskole i Odense/Danmark fick jag möjlighet till ett samarbetsprojekt med en dansare. Detta möte väckte en stark önskan att få arbeta med just detta, en önskan som hållit i sig ända sedan dess.
Jag är även utbildad pianopedagog vid Musikhögskolan Ingesund/Karlstad Universitet och har studerat kammarmusik vid Mälardalens Högskola.
Sedan hösten 2013 ackompanjerar jag barndans och balett på Balettakademien och på Danscompagniet samt vikarierar vid behov på Kungliga Svenska Balettskolan.

Jerker

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jesper

Jesper Jansson

SPECIALGRUPPER, STREETDANCE, FIVE STYLES, TÄVLINGSHIPHOP

Började dansa som 8-åring & har idag dansat de allra flesta stilar. I gymnasiet gick jag dansprogrammet på Carlforsska i Västerås. Steg 3 examinerad i Hiphop i SDO. Jag har medverkat i TV på Melodifestivalen, Lilla melodifestivalen, Walt Disney Pictures och O Helga Natt. Dansat bakom artister såsom Danny Saucedo, David Lindgren, Medina, Sean Banan, Ida LaFontain och Sarah Dawn Finer. Blev svensk mästare i singel streetdance 2010 & 2011 och i par 2009 & 2010, svensk juniormästare i singel streetdance 2007 & 2008 samt representerat svenska streetdanslandslaget i VM & EM 2007-2010. Battlat och blev finalist i Juste Debout Scandinavia, hiphop 2012, segrade i Ba street battle 2010, finalist i we are sthlm@streetstar 2014 samt finalist i underground battle 2014. Jag är också medlem i akrobatikgruppen Flip Squad (www.flipsquad.se). Att sprida positiv energi, lära sig någonting nytt och avsluta dansklassen med ett leende på läpparna, är något jag vill ge dig när du är med på mina klasser.

Josefine

Josefine Hedman

MODERN, LYRISK JAZZ, JUMPS & TURNS, TABATA, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Som 3-åring började jag på barndans på Laisings Dansinstitut, som sedan utvecklades till Specialgrupp och sist men inte minst Specialen. Under mina år på Laisings tävlade jag i Disco både i singel, par och grupp. I samband med gymnasiet började jag på Stockholms Estetiska Gymnasium, med inriktning på dans. Där gick jag över helt till den klassiska dansen, Balett, Jazz och Modernt. För att behålla mångsidigheten i dansen började jag på ‘House Of Shapes’ danslinje på kvällarna. Jag har också gått den treåriga yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm och titulerar mig nu professionell dansare. Jag förmedlar all kärlek som jag har till dansen och att stå på scen till alla mina elever. Mina mål med klasserna är att ni elever ska hitta er egen motivation till att utvecklas och bara älska att dansa!

Josefine

Josefine Johansson

BARNDANS

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street.
Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på danslinjen och tog examen 2016. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; singel, par och grupp.
Min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande, men inte i disco utan hiphop duo. Jag undervisar i barndans och street sedan fem år tillbaks.
Numer sitter jag även i Laisings reception, där jag gärna svarar på frågor kring alla Laisings dansstilar och grupper för att dela med mig av mina kunskaper jag samlat på mig under min 15-åriga dansresa på Laisings.

Kajsa

Kajsa Nilsson

K-POP DANCE

Jag har dansat på Laisings så länge som jag kan minnas, ja sen jag var 3. Under dessa år har jag dedikerat mitt liv till just dansen. Jag har dansat det mesta, från disco och girlie vibe till konstnärlig dans och street. När jag var 12 år sökte jag och kom in i specialgrupp och min kärlek för dansen har bara växt och blivit större sedan dess. Jag har drömt om att börja i danslinjen sedan jag fick reda på vad det var, när jag blev 16 sökte jag och kom in. Danslinjen är något av det fysiskt jobbigaste jag har gjort, men definitivt det roligaste. Jag är dessutom absolut kär i K-pop, “många kan intyga”, är mer än super taggad att lära ut det till andra som känner detsamma. Jag är på Laisings de flesta dagarna i veckan, hoppas vi ses!

piano

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare.
1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor.
Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Katja

Katja Lujan Engelholm

LATIN SOLO

Redan som liten följde jag med mina föräldrar på shower och kurser i Salsa. Det utvecklades tidigt till att jag började dansa i Solna Sportdansklubb, som jag tävlat för i hela min danskarriär.
Jag har tidigare tävlat i 10-dans i 8 år och har sedan valt att fokusera djupare på de latinamerikanska danserna de senaste 8 åren. Sedan dess har jag varit med i landslaget och representerat Sverige på EM och VM de senaste fyra åren.
Jag medverkade i Let´s Dance för första gången 2018 vilket resulterade i att jag och Jon-Henrik tog oss hela vägen till final och vann varsin glassko.
Nu vill jag gärna dela med mig av all min erfarenhet som aktiv tävlingsdansare. Jag har haft förmånen att få träna med många av världens bästa tränare och har mycket att ge när det gäller både teknik och uttryck.
Dansglädje är det bästa som finns och jag ser fram emot att ge 100 % av mitt engagemang!

Linette

Linette Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER, MASTERKLASS

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

Linn-H-svv

Linn Hegdal

LATIN SOLO, PARDANS

Jag heter Linn Hegdal, är 25 år gammal och kommer från Skåne. Jag började dansa när jag var fem år gammal, på en liten dansskola där jag lärde mig en mix av showdans, jazz och ballet. Redan från start älskade jag att stå på scen. När jag var elva år gammal tog min mamma med mig på en pardanstävling och sen dess har jag varit fast i den världen. Jag är svensk mästarinna tillsammans med min danspartner Jacob Persson, sedan sex år tillbaka, och vi representerar Sverige på EM och VM, samt andra internationella tävlingar runt om i världen. I höstas flyttade vi till Rom för att satsa internationellt på heltid. Jag har även medverkat i Let’s Dance de senaste två åren vilket har varit en otrolig upplevelse för mig, både som dansare och lärare. Jag älskar att dansa och lever helt för min passion! Jag ser verkligen fram emot att undervisa här på Laisings och dela med mig av mina danserfarenheter till er!

madde

Madeleine Nyman

PYTTEDANS, SPECIALGRUPP, MASTERKLASS

Redan vid 3 års ålder fann jag danslyckan när jag började barndans på Laisings. När jag var 8 år började jag i specialgrupp där jag fick möjligheten att dansa mer och testa olika dansstilar. Som 11 åring började jag tävlingsdansa och har sedan dess tävlat i Jazz, Modernt, Disco och Hiphop. Jag har ingått i det svenska landslaget i Jazz, Modernt och Disco och fått äran att representera Sverige i singel, par och grupp på ett flertal EM och VM. Jag gick dansinriktning på Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasium och fick därigenom en teoretisk och praktisk utbildning såväl som erfarenheter som t.ex musikaler och Stand-in artist på Eurovision Song Contest. År 2015 examinerades jag i SDOs Disco steg 1 utbildning och 2016 tilldelades jag Danderyds Kommuns Kulturstipendium med motiveringen ”för en ambitiös, målinriktad vilja och för sin kärlek till dansen”. Under det senaste året har jag breddat mina danskunskaper i Sydafrika och Australien och jag är nu glad över att vara tillbaka på Laisings. Det allra häftigaste jag vet är en danssal fylld av energi, glädje och gemenskap och det är precis det jag vill ge mina elever!

Magdalena

Magdalena Irigoyen

KLASSISK BALETT, BALETT- & DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Under mina skolår som barn och tonåring har jag gått Kungliga Svenska Balettskolan. Därefter så jobbade jag på Den Norske Opera som heltidsanställd dansare och solistuppgifter. Mina solistroller var bl.a. i klassikers som Nötknäpparen, Svansjön och Giselle. Färden gick så hem till Sverige 1990 och Kungliga Operan, där jag varit solist och dansare i ett flertal verk såsom Don Quijote, Romeo & Julia och Manon. Jag har även haft förmånen att få dansa i verk av stora koreografer som Balanchine, Birgit Cullberg och William Forsythe. Har även koreograferat en hel del, bl.a. för nyårskonserterna i Berwaldhallen. Jag har mottagit dansstipendier från bl.a. Carina Ari´s Minnesfond, Konstnärsnämnden och Drottningholms Vänner. Jag har gått pedagogutbildningen på Danshögskolan och brinner för att få dela med mig av min erfarenhet inom baletten till eleverna på Laisings!

Nadja

Nadja Alve

BALETT, TÅKLASS, BALETTLINJEN

Jag har utbildat mig till dansare på Finlands Nationaloperas Balettskola (2011) och till danspedagog på Dans och Cirkushögskolan (2017). Jag har jobbat som frilans-dansare och koreograf i olika sammansättningar i Finland, Sverige och Danmark. Min bakgrund är balett och modern dans, men jag har även erfarenhet av andra dansstilar som jazz, showdans och karaktärsdans. Som danspedagog är det viktigt för mig att undervisa hälsosam dansteknik för mina elever och att alla får dansa och experimentera dans utifrån sina individuella förutsättningar.

Nadja-Nord

Nadja Nord

BALETT, TÅKLASS, BALETTLINJEN, SPECIALGRUPPER, MASTERKLASS

Jag är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och Rudra Béjart i Lausanne. Jag har arbetat internationellt som professionell dansare i bl.a. Schweiz och i Tyskland samt medverkat i neoklassiska och moderna uppsättningar. Under min utbildning och karriär som professionell dansare har jag fått möjligheten att arbeta med en rad olika pedagoger och koreografer som t.ex. Lode Devos, Johan Inger, Ben Van Cauwenberg, Michel Gascard, Azari Plissetski, Natalia Horecna, Annabelle Lopez Ochoa och Jochen Ulrich.
Jag avlutade min danskarriär för några år sedan och är nu utbildad danspedagog med inriktning klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Jag är även certifierad pilatesinstruktör. Under mina år som yrkesdansare har dansen varit en stor del av mitt liv och kopplingen till balettpedagog känns naturlig. Jag skulle vilja använda min erfarenhet som dansare och tillämpa den på lärande i, om och genom dans på Laisings
Samtidigt som stimulans, dansglädje och personlig utveckling har stor betydelse, ser jag den fysiska hälsan som en prioritering.

Nilla

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina

Nina Zacco

JAZZFUNK, COMMERCIAL, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, GIRLIE VIBE, FEMININE VIBE, TEKNIK & UTTRYCK

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans.
Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare, koreograf och företagare och du är varmt välkommen att gå in på www.zaccoentertainment.se
Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor.
Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

Olivia-L

Olivia Lindeborg

AKROBATIK
Jag började dansa på laisings som 8-åring och har provat på det mesta, allt från balett till streetdance. 2014 kom jag med i laisings specialgrupper och samma höst började jag tävlingsdansa i disco. Hösten 2017 började jag även tävla i konstnärlig dans, där vi med våran grupp representerat Sverige på både EM och VM. Parallellt med dansen har jag tränat, tävlat i truppgymnastik sedan jag var 5 år och är sedan några år tillbaka även utbildad tränare för tävlingstrupper. Nu hoppas jag kunna förmedla min glädje till både gymnastiken och dansen genom akrobatiken på Laising.
olivia

Olivia Sundin

JAZZ, STYRKA & STRETCH

Jag började dansa på Laisings som 4-åring. När jag var 7 år kom jag in i Specialgrupp och sedan i Specialen (nu heter den danslinjen). Tävlingsdansade även i formationsdisco, street & disco både internationellt och nationellt. Jag har utbildat mig i steg 1 & 2 i disco med domarbehörighet och examinerats av SDO. Har dansat Base23:s Dansarlinje och är utbildad professionell dansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning. Olivia är ofta engagerad som dansare på galor, i TV och flertalet events.

samuel

Samuel Linderström

PIANIST

Vid 12 års ålder började jag spela dragspel i kulturskolan. Ungefär samtidigt gick jag med i Vår Teater, och sedan dess har jag fortsatt på samma spår. Jag har utbildat mig inom musikal på Balettakademien och Stockholms Musikpedagogiska Institut, och på så vis fått erfarenhet, kunnande och känsla för en rad aspekter inom både dans och musik. Dragspelet har jag haft med mig hela vägen, och jag har själv lärt mig spela piano. Förutom att uppträda på scenen har jag agerat kapellmästare, och jag skriver även egen musik. Ja, jag skulle nog kunna säga att större delen av mitt liv handlar om att tonsätta livets rörelser, så även på Laisings.

När jag sitter bakom pianot under en pågående lektion i barndans eller balett, ser jag det som ett skådespel som sker på scenen, och leken är att ackompanjera allt som händer, med känsla, lyhördhet, tålamod och energi, så att de som dansar kan få såväl stöd som en rolig lektion. Och jag älskar det!

Susanna

Susanna Englund Nygren

BALETT

Jag älskade att dansa från första stund och min dröm gick i uppfyllelse, jag blev antagen på Kungliga Svenska Balettskolans dansar-utbildning. Där fick jag lära mig olika dansstilar, främst klassisk balett för att sedan efter examen vara tillräckligt rustad att kliva ut i den professionella dansvärlden och påbörja en danskarriär som kom att bli tjugosex år i sträck för mig.
De stora danskompanier jag haft förmånen att jobba är: Den Norske Opera, The Pennsylvania Ballet, U.S.A och i Kungliga Baletten vid Kungliga Operan i Stockholm. Svansjön, Giselle, Nötknäpparen, Törnrosa, Romeo och Julia, La Bayadere är några av de stora balettklassikerna jag medverkat i, i många olika versioner och olika koreografer bla.Natalia Makarova.
Har även dansat i neoklassiska och moderna verk av John Neumeier, Jiri Kylian, Mats Ek, George Balanchine, William Forsythe mfl
Är numera utbildad danspedagog inriktning klassisk balett, dans för hälsa instruktör och yogalärare med skapande rörelse.
Jag välkomnar er barn och ungdomar att komma och dansa balett. Balett innehåller jättemånga olika övningar bland annat styrka, balettstång, stretch, piruetter, hopp och diagonaler. Balett är jätteroligt och underbart. Kom som du är!

victoria

Victoria Hjertberg

BARNDANS, RECEPTIONIST

Jag började dansa på Laisings när jag var fem år och har sedan dess dansat i hela mitt liv. En period satsade jag på truppgymnastik, men valde senare att hålla mig till dansen, vilket var ett bra beslut. Jag började tävlingsdansa i disco par år 2010 och har hållit kvar i tävlingsdansen ända sedan dess. Tävlat har jag gjort i alla discipliner inom disco, alltså grupp, singel och par i högsta klasserna samt modern duo. Idag har jag erfarenheter som deltagande i VM i Mikolajki, Polen i modern dans år 2014 i duo, uttagen till EM i disco par år 2016 och flera år i Laisings specialgrupp samt uppträdanden på många, många Laisings shower. Laisings Dansinstitut ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att själv fortsätta utvecklas nu som danslärare i barndans och även spendera mer tid på dansskolan.

Vincent

Vincent Werner

BOYS ONLY

Jag heter Vincent och började dansa när jag var 8 år gammal. Mitt intresse för dans väcktes när jag fick se en av mina vänner dansa breakdance i skolan. Därefter dröjde det inte länge innan jag själv började prova stå på huvud och testa andra freezes. Jag började på Laisings och blev mer och mer besatt av av att dansa. Har på senare år börjat tävla och även utbildat mig till steg 2 danslärare med domarkompetens i SDO. Jag gillar att se när folk utvecklar sin egen stil och ha kul när de dansar.

Annie

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings. Undervisar idag mina jämnåriga i dans med smidighets- och hållningsövningar en dag i veckan!