Vi på Laisings
Varmt välkommen till en dansskola med skön atmosfär och proffsig engagerad personal där dans och service står i fokus. Vi tar hand om dig på bästa sätt och bjuder på dans i olika former som svarar mot dina önskemål.
dans,dansskola,danskurser,täby,barndans,disco,streetdance,hiphop,balett,boys only,jazzfunk,tävlingsdans
17829
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17829,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Vi på Laisings

Lärare, administration, pianister och receptionister

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

louise

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Har varit med i Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för “Årets framtidschef 2013”! Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Agnes

Agnes Fredriksson

RECEPTIONIST, STREETDANCE, SPECIALGRUPP, TÄVLINGSHIPHOP, MASTERKLASS

Som 4-åring började jag i rosa balettdräkt på Laisings och har sedan dess dansat allt från musikal, jazzfunk, street till balett. Som 11-åring började jag dansa i specialgrupp och fortsatte sedan på danslinjen när jag blev äldre. Har i flera år tävlat både disco och hip hop, samt fått representera svenska hiphop-landslaget på både EM och VM ett flertal gånger. Har gått utbildning i Disco steg 1 och Hip hop steg 1. Jag blev Laisings stipendiat år 2014. Efter gymnasiet har jag gått en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy. Där har jag fått mycket kunskaper inom den kommersiella hip hop-dansen, men även i funkstilarna och i jazz. I mitt undervisande vill jag skapa en avslappnad miljö och förmedla den dansglädjen jag själv känner för dansen. 

Alfred

Alfred Larsson

K-POP DANCE

Jag tog mina första danssteg som fyra år på Laisings. Först med barndans och sen med boys only som 6 åring. Jag blev helt förälskad i dans och visste redan då att dans är något jag vill satsa på!
Därefter blev det streetdance och testade jazz redan som 10 åring, det blev spec boys som 13 åring! Jag fick vänner på Laisings som lärde mig vissa jazz och moderna steg och ville börja på det också och då blev danslinjen ett självklart val för mig som 15 åring. Dessutom valde jag att dansa i gymnasiet vilket gjort att jag utvecklats i dans otroligt mycket sen dess!
Nu är jag fortfarande en stolt del av danslinjen och är verkligen taggad på att få bli en del utav Laisings familj som tränare i K-pop Dance!
Min resa är inte över och längtar till flera år till av dansglädje och gemenskap!

Alice

Alice Edenroth

RECEPTION

Jag tog min första dansklass redan som fyraåring på Laisings. Vid sju års ålder fastnade jag för den populära dansstilen, jazzfunk. Jazzfunken tillsammans med baletten utvecklades jag vidare i, när jag började i en av dansskolans specialgrupper. Det var tack vare mina år i specialgrupp som jag verkligen fastnade för dansen. Att få testa på olika lärare med varierande stilar, samt träffa massa nya vänner med samma intresse, var otroligt inspirerande och kul. När jag var 12 år började jag tävla i Discodans. Mina år som tävlingsdansare har varit väldigt roliga, utmanade och utvecklande för mig som dansare. Utöver discon har jag tävlat i dansformerna Slow, Freestyle och Konstnärlig dans. Bland de olika grenarna har jag förutom solo, tävlat i par och grupp. Min sista tävling innan jag slutade, var SM våren 2019. Då nådde jag mitt mål att komma upp i högsta klassen Champion, i solo. Idag dansar jag vidare på Laisings i Agnes Masterklass samt jobbar som receptionist. Det är i receptionen jag förhoppningsvis får möta er. 

Aurora

Aurora Cortés Ekström

K-POP DANCE, BARNDANS

Jag började dansa på Laisings när jag var sex år gammal. Jag både dansade och tränade truppgymnastik, men när jag blev antagen till Laisings specialgrupper som åttaåring, började jag satsa helhjärtat på dansen. Jag klättrade mig vidare genom alla specialgrupper och prövade flera olika stilar, allt ifrån disco, streetdance och balett till jazz och modernt. 2015 blev jag Laisings stipendiat och två år senare antagen till Danslinjen.
Nu ser jag fram emot att fortsätta utvecklas och att förmedla min dansglädje genom både barndans och K-pop Dance här på Laisings, mitt andra hem!

Bea

Beatrice Hallin

RECEPTIONIST

Jag tog mina första danssteg på Laisings när jag var 3 år och redan då fastnade jag för dansen. Vid 12 år kom jag in i specialgrupp samt började tävla i disco. Parallellt med specialgruppen tävlade jag fram till år 2017 i de olika grenarna solo, duo och grupp. Under dessa år var discon en stor del av mitt liv där jag tog mig upp i elitnivå och 2016 tog jag tillsammans med min grupp “Revolve” SM-guld! Utöver tävlingsdansen antogs jag senare till Laisings danslinje med examensår 2017. Jag har under alla dessa år dansat olika stilar som balett, jazzfunk, konstnärligt, disco, streetdance etc. Har självklart fortsatt med dansen efter att danslinjen och tävlandet tog slut och än idag älskar jag det! Numera finns jag i receptionen på Laisings där jag kommer kunna förmedla mina kunskaper jag fått genom åren om t.ex de olika stilarna som Laisings erbjuder.

calle

Calle Stenbäck

STREETDANCE, DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Jag startade min danskarriär genom att ta klasser på Helens dansskola i Lidköping. Därefter gick jag dansarlinjen på Kristinehamns folkhögskola, Street på danshögskolan och även deras pedagogprogram, modern inriktning. Efter det kom jag med i Floorfiller 2005/06 och där gick jag till final och kom tvåa. Jag har också undervisat på ett stort antal skolor i Mellansverige och Stockholmsområdet. Förutom min medverkan i “Floorfiller on staga”, har jag också medverkat i streetföreställningen “For Show” på moderna dansteatern, “The Last Bounce” samt dansat med i och koreograferat till musikvideos. Lyssna på mitt album – Mr. Rabbit – under artistnamnet – Carl Dust -, finns på Itunes! Jag ser fram emot att dansa Street med eleverna på Laisings och även vara med och utveckla Danslinjen och Special Boysen i Street.

Christian

Christian Gustafsson

LÄRARASSISTENT BOYS ONLY

Jag började min resa som 7-åring när jag började på Boys-Only på LaisingS för jag tyckte att det verkade så coolt att dansa. Där gick jag i flera år för att sedan avancera till breakdance och därefter streetdance. 2013 kom jag med i Specialgrupp Street Boys där jag dansade i ungefär 5 år för flera olika danslärare och utvecklades otroligt mycket. Under flera år gick jag även på Åsa folkhögskola Summer Camp och lärde mig de olika stilarna inom HipHop.
2014 började jag tävla i hiphop solo och duo inom SDO och har utvecklats tack vare coaching, hård träning och envishet samt ambition. Jag är nuvarande rankad top 10 i Sverige i Hiphop Solo, Hiphop Battle och Electric Boogie Solo. Har blivit uttagen till att representera Sverige på flera internationella mästerskap i bla Italien och Tyskland.
Nu jobbar jag på Laisings som assistent till läraren för Boys Only och under utbildning för att bli danslärare på dansskolan. Jag är otroligt exalterad för att dela med mig av min kunskap och min dansglädje till alla elever som vill fördjupa sig kring hiphop och även de andra stilarna.
På mina lektioner kommer ni finna positiv energi och en ambition att alltid utveckla er alla individuellt och som en helhet. Ses i danssalen!

daniel

Daniel Scarrillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN, TEKNIK, MASTERKLASS

Jag började dansa som 6-åring. Har dansat sen dess och har många års erfarenhet av tävlingsdans i pardans, disco, engelsk freestyle, slow, performing arts och hiphop. Har representerat Svenska Landslaget internationellt i alla discipliner i disco.
Jag är utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan och är examinerad danslärare med domarlicenser i Sveriges Dansorganisation, Norges Danselarer Forbund, Association of dance freestyle Proffessionals UK, International Dance Organization och Zumba gold och atomic.
Jag har dömt The Worlds Freestyle Championships 2013/14/15 i Blackpool och dömer samt är gästlärare på många dansskolor runt om i Europa och Sverige.
Jag gillar teknik, disciplin, kvalitet, passion, uttryck, musikalitet, dansglädje, tradition och god danskultur i tiden.

David Muhr

TÄVLINGSHIPHOP, SPECIALGRUPP STREETDANCE
dennis

Dennis Sehlin

BOYS ONLY, BREAKING, SPECIALGRUPPER

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis “the Menace” Sehlin. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Emma-A

Emma Andersson

BALETT
Jag är född och uppvuxen i Örebro där jag tog mina första danssteg tidigt, men det var som 10-åring jag minns att kärleken för dansen uppstod. Efter gymnasiet på estetiska programmet utbildade jag mig vid Balettakademien i Göteborg och på Broadway Dance Center i New York.
Sedan 2007 har jag undervisat på Entré, Marie Kühlers showdansskola i Örebro i många olika stilar och också undervisat på gymnasiet, grundskolan samt på proffsklasser. Även gästundervisat i Sydney och Canberra, Australien. I 7 år har jag dansat bakom några av Sveriges stora artister på julshowen ”O helga natt” som har sändning på Tv4 julaftons kväll.
Som lärare älskar jag att se mina elever utvecklas och finna nya vägar till personlig dansutveckling. Mina klasser går ut på att utveckla elevernas styrka och teknik, men jag tycker också om att utmana mina elever i musikalitet, dynamik och uttryck.
Som utvecklingsledare i dans på Region Örebro län, jobbade jag med att utveckla och främja dansen runt om i länet.

Jag ser mycket fram emot att få undervisa i Balett på Laisings!

Emma

Emma Fischerström

DISCO, SPECIALGRUPPER

Jag började dansa när jag var 4 år och blev genast kär i dansen. När jag var 11 år kom jag med i en av Laisings specialgrupper och när jag sen fyllde 13 år började jag tävlingsdansa. Att tävla och att specialisera sig inom olika grenar blev min grej och det är därför som jag nu, fyra år senare fortfarande tävlar i disco, disco slow och disco UK freestyle. Under mina tävlingsår har jag lyckats ta mig i upp i Sveriges högsta klasser inom alla grenar som jag tävlar i nu + gruppdisco samt jazzduo och fått äran att representera Sverige på EM och VM i jazzdans. Just nu går jag Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasieutbildning med inriktning dans och får lära mig mer om jazzen och den moderna dansen, parallellt har jag dansutbildat mig i steg 1 inom SDO. På mina lektioner kommer vi fokusera på elevens egna personliga utveckling och framförallt ha extremt roligt.

Emmy2

Emmy Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Är nu dansutbildad inom SDO i steg 1. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

Ida

Ida Nordenadler

RECEPTION

Vid 3 års ålder tog jag mina första danssteg på Laisings och har älskat det från första stund. Under mina 16 år på dansskolan har jag sedan hunnit med mycket. När jag var 8 år kom jag med i specialgrupp och vid 16 års ålder fick jag dansskolans stependie. utöver det har jag dessutom tävlat en del. Först singel, par och grupp i disco, och därefter singel, par, och grupp i hiphop, vilket jag fortfarande håller på med. 2017 blev min hiphop-grupp uttagen till både EM och VM, vilket utvecklade mig enormt som dansare! Nu ser jag fram emot att, utöver mitt egna tävlande, sitta i receptionen för att hjälpa alla dansare med den kunskapen jag fått under mina 16 år på Laisings.

ilan

Ilan Dromi

STREETDANCE, SPECIALGRUPPER

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

Janka2sv

Janka Simone Thum

PIANIST

Sedan barnsben har jag haft en fascination för dans, för hur man med kroppen som ”instrument” kan gestalta och visualisera ett uttryck. Att musikaliskt greppa karaktären och stödja rörelserna upplever jag som en spännande, ibland utmanande och mycket givande uppgift.
Under studietiden på masterprogrammet vid Syddansk Musikkonservatorium och Skuespillerskole i Odense/Danmark fick jag möjlighet till ett samarbetsprojekt med en dansare. Detta möte väckte en stark önskan att få arbeta med just detta, en önskan som hållit i sig ända sedan dess.
Jag är även utbildad pianopedagog vid Musikhögskolan Ingesund/Karlstad Universitet och har studerat kammarmusik vid Mälardalens Högskola.
Sedan hösten 2013 ackompanjerar jag barndans och balett på Balettakademien och på Danscompagniet samt vikarierar vid behov på Kungliga Svenska Balettskolan.

Jerker

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jesper

Jesper Jansson

SPECIALGRUPPER, STREETDANCE, FIVE STYLES, TÄVLINGSHIPHOP

Började dansa som 8-åring & har idag dansat de allra flesta stilar. I gymnasiet gick jag dansprogrammet på Carlforsska i Västerås. Steg 3 examinerad i Hiphop i SDO. Jag har medverkat i TV på Melodifestivalen, Lilla melodifestivalen, Walt Disney Pictures och O Helga Natt. Dansat bakom artister såsom Danny Saucedo, David Lindgren, Medina, Sean Banan, Ida LaFontain och Sarah Dawn Finer. Blev svensk mästare i singel streetdance 2010 & 2011 och i par 2009 & 2010, svensk juniormästare i singel streetdance 2007 & 2008 samt representerat svenska streetdanslandslaget i VM & EM 2007-2010. Battlat och blev finalist i Juste Debout Scandinavia, hiphop 2012, segrade i Ba street battle 2010, finalist i we are sthlm@streetstar 2014 samt finalist i underground battle 2014. Jag är också medlem i akrobatikgruppen Flip Squad (www.flipsquad.se). Att sprida positiv energi, lära sig någonting nytt och avsluta dansklassen med ett leende på läpparna, är något jag vill ge dig när du är med på mina klasser.

johanna

Johanna Råberg

TÄVLINGSDANS MODERN, SPECIALGRUPPER

Jag är född och uppvuxen i Örebro. Vid fyra års ålder började jag dansa barndans och blev fast i dansens underbara värld. Under min uppväxt har jag dansat och provat på det mesta, allt ifrån jazz till bugg. När det var dags att välja gymnasium blev det såklart estet med inriktning dans. Efter gymnasiet dansade jag med i Karlskoga revyn under två år och då kände jag att jag ville utbilda mig och jobba med dansen. Jag gick danslinjen på Kävesta folkhögskola som är en förberedande danslinje med inriktning modern och nutida dans. Efter det sökte jag in till Dans Och Cirkus Högskolan här i Stockholm, där jag examinerats från danspedagog-programmet med inriktning Jazz. Jag tycker om att få dansa flera olika stilar/genrer för att ständigt utvecklas och få ny inspiration. Jämsides med dansen har jag tränat och tävlat i truppgymnastik. Jag är friståendetränare (danscoach) i truppgymnastik, coachar idag på elitnivå och var landslagstränare för damlandslaget 2012 och 2014. Nu längtar jag till att få möta barnen och introducera dansen i deras värld samt drilla specialgrupperna!

Josefine

Josefine Hedman

MODERN, LYRISK JAZZ, JUMPS & TURNS, TABATA, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Som 3-åring började jag på barndans på Laisings Dansinstitut, som sedan utvecklades till Specialgrupp och sist men inte minst Specialen. Under mina år på Laisings tävlade jag i Disco både i singel, par och grupp. I samband med gymnasiet började jag på Stockholms Estetiska Gymnasium, med inriktning på dans. Där gick jag över helt till den klassiska dansen, Balett, Jazz och Modernt. För att behålla mångsidigheten i dansen började jag på ‘House Of Shapes’ danslinje på kvällarna. Jag har också gått den treåriga yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm och titulerar mig nu professionell dansare. Jag förmedlar all kärlek som jag har till dansen och att stå på scen till alla mina elever. Mina mål med klasserna är att ni elever ska hitta er egen motivation till att utvecklas och bara älska att dansa!

Josefine

Josefine Johansson

BARNDANS

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street.
Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på danslinjen och tog examen 2016. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; singel, par och grupp.
Min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande, men inte i disco utan hiphop duo. Jag undervisar i barndans och street sedan fem år tillbaks.
Numer sitter jag även i Laisings reception, där jag gärna svarar på frågor kring alla Laisings dansstilar och grupper för att dela med mig av mina kunskaper jag samlat på mig under min 15-åriga dansresa på Laisings.

Kajsa

Kajsa Nilsson

K-POP DANCE

Jag har dansat på Laisings så länge som jag kan minnas, ja sen jag var 3. Under dessa år har jag dedikerat mitt liv till just dansen. Jag har dansat det mesta, från disco och girlie vibe till konstnärlig dans och street. När jag var 12 år sökte jag och kom in i specialgrupp och min kärlek för dansen har bara växt och blivit större sedan dess. Jag har drömt om att börja i danslinjen sedan jag fick reda på vad det var, när jag blev 16 sökte jag och kom in. Danslinjen är något av det fysiskt jobbigaste jag har gjort, men definitivt det roligaste. Jag är dessutom absolut kär i K-pop, “många kan intyga”, är mer än super taggad att lära ut det till andra som känner detsamma. Jag är på Laisings de flesta dagarna i veckan, hoppas vi ses!

piano

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare.
1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor.
Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Katja

Katja Lujan Engelholm

LATIN SOLO

Redan som liten följde jag med mina föräldrar på shower och kurser i Salsa. Det utvecklades tidigt till att jag började dansa i Solna Sportdansklubb, som jag tävlat för i hela min danskarriär.
Jag har tidigare tävlat i 10-dans i 8 år och har sedan valt att fokusera djupare på de latinamerikanska danserna de senaste 8 åren. Sedan dess har jag varit med i landslaget och representerat Sverige på EM och VM de senaste fyra åren.
Jag medverkade i Let´s Dance för första gången 2018 vilket resulterade i att jag och Jon-Henrik tog oss hela vägen till final och vann varsin glassko.
Nu vill jag gärna dela med mig av all min erfarenhet som aktiv tävlingsdansare. Jag har haft förmånen att få träna med många av världens bästa tränare och har mycket att ge när det gäller både teknik och uttryck.
Dansglädje är det bästa som finns och jag ser fram emot att ge 100 % av mitt engagemang!

Linette

Linette Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER, MASTERKLASS

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

madde

Madeleine Nyman

PYTTEDANS, SPECIALGRUPP, MASTERKLASS

Redan vid 3 års ålder fann jag danslyckan när jag började barndans på Laisings. När jag var 8 år började jag i specialgrupp där jag fick möjligheten att dansa mer och testa olika dansstilar. Som 11 åring började jag tävlingsdansa och har sedan dess tävlat i Jazz, Modernt, Disco och Hiphop. Jag har ingått i det svenska landslaget i Jazz, Modernt och Disco och fått äran att representera Sverige i singel, par och grupp på ett flertal EM och VM. Jag gick dansinriktning på Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasium och fick därigenom en teoretisk och praktisk utbildning såväl som erfarenheter som t.ex musikaler och Stand-in artist på Eurovision Song Contest. År 2015 examinerades jag i SDOs Disco steg 1 utbildning och 2016 tilldelades jag Danderyds Kommuns Kulturstipendium med motiveringen ”för en ambitiös, målinriktad vilja och för sin kärlek till dansen”. Under det senaste året har jag breddat mina danskunskaper i Sydafrika och Australien och jag är nu glad över att vara tillbaka på Laisings. Det allra häftigaste jag vet är en danssal fylld av energi, glädje och gemenskap och det är precis det jag vill ge mina elever!

Magdalena

Magdalena Irigoyen

KLASSISK BALETT, BALETT- & DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Under mina skolår som barn och tonåring har jag gått Kungliga Svenska Balettskolan. Därefter så jobbade jag på Den Norske Opera som heltidsanställd dansare och solistuppgifter. Mina solistroller var bl.a. i klassikers som Nötknäpparen, Svansjön och Giselle. Färden gick så hem till Sverige 1990 och Kungliga Operan, där jag varit solist och dansare i ett flertal verk såsom Don Quijote, Romeo & Julia och Manon. Jag har även haft förmånen att få dansa i verk av stora koreografer som Balanchine, Birgit Cullberg och William Forsythe. Har även koreograferat en hel del, bl.a. för nyårskonserterna i Berwaldhallen. Jag har mottagit dansstipendier från bl.a. Carina Ari´s Minnesfond, Konstnärsnämnden och Drottningholms Vänner. Jag har gått pedagogutbildningen på Danshögskolan och brinner för att få dela med mig av min erfarenhet inom baletten till eleverna på Laisings!

Malin Axelsson

PIANIST
Nadja

Nadja Alve

BALETT, TÅKLASS, BALETTLINJEN

Jag har utbildat mig till dansare på Finlands Nationaloperas Balettskola (2011) och till danspedagog på Dans och Cirkushögskolan (2017). Jag har jobbat som frilans-dansare och koreograf i olika sammansättningar i Finland, Sverige och Danmark. Min bakgrund är balett och modern dans, men jag har även erfarenhet av andra dansstilar som jazz, showdans och karaktärsdans. Som danspedagog är det viktigt för mig att undervisa hälsosam dansteknik för mina elever och att alla får dansa och experimentera dans utifrån sina individuella förutsättningar.

Nilla

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina

Nina Zacco

JAZZFUNK, COMMERCIAL, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, GIRLIE VIBE, FEMININE VIBE, TEKNIK & UTTRYCK

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans.
Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare, koreograf och företagare och du är varmt välkommen att gå in på www.zaccoentertainment.se
Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor.
Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

olivia

Olivia Sundin

JAZZ, STYRKA & STRETCH

Jag började dansa på Laisings som 4-åring. När jag var 7 år kom jag in i Specialgrupp och sedan i Specialen (nu heter den danslinjen). Tävlingsdansade även i formationsdisco, street & disco både internationellt och nationellt. Jag har utbildat mig i steg 1 & 2 i disco med domarbehörighet och examinerats av SDO. Har dansat Base23:s Dansarlinje och är utbildad professionell dansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning. Olivia är ofta engagerad som dansare på galor, i TV och flertalet events.

Susanna

Susanna Englund Nygren

BALETT

Jag älskade att dansa från första stund och min dröm gick i uppfyllelse, jag blev antagen på Kungliga Svenska Balettskolans dansar-utbildning. Där fick jag lära mig olika dansstilar, främst klassisk balett för att sedan efter examen vara tillräckligt rustad att kliva ut i den professionella dansvärlden och påbörja en danskarriär som kom att bli tjugosex år i sträck för mig.
De stora danskompanier jag haft förmånen att jobba är: Den Norske Opera, The Pennsylvania Ballet, U.S.A och i Kungliga Baletten vid Kungliga Operan i Stockholm. Svansjön, Giselle, Nötknäpparen, Törnrosa, Romeo och Julia, La Bayadere är några av de stora balettklassikerna jag medverkat i, i många olika versioner och olika koreografer bla.Natalia Makarova.
Har även dansat i neoklassiska och moderna verk av John Neumeier, Jiri Kylian, Mats Ek, George Balanchine, William Forsythe mfl
Är numera utbildad danspedagog inriktning klassisk balett, dans för hälsa instruktör och yogalärare med skapande rörelse.
Jag välkomnar er barn och ungdomar att komma och dansa balett. Balett innehåller jättemånga olika övningar bland annat styrka, balettstång, stretch, piruetter, hopp och diagonaler. Balett är jätteroligt och underbart. Kom som du är!

victoria

Victoria Hjertberg

BARNDANS, RECEPTIONIST

Jag började dansa på Laisings när jag var fem år och har sedan dess dansat i hela mitt liv. En period satsade jag på truppgymnastik, men valde senare att hålla mig till dansen, vilket var ett bra beslut. Jag började tävlingsdansa i disco par år 2010 och har hållit kvar i tävlingsdansen ända sedan dess. Tävlat har jag gjort i alla discipliner inom disco, alltså grupp, singel och par i högsta klasserna samt modern duo. Idag har jag erfarenheter som deltagande i VM i Mikolajki, Polen i modern dans år 2014 i duo, uttagen till EM i disco par år 2016 och flera år i Laisings specialgrupp samt uppträdanden på många, många Laisings shower. Laisings Dansinstitut ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att själv fortsätta utvecklas nu som danslärare i barndans och även spendera mer tid på dansskolan.

vi-ses-Laisings

Vincent Werner

BOYS ONLY

Jag heter Vincent och började dansa när jag var 8 år gammal. Mitt intresse för dans väcktes när jag fick se en av mina vänner dansa breakdance i skolan. Därefter dröjde det inte länge innan jag själv började prova stå på huvud och testa andra freezes. Jag började på Laisings och blev mer och mer besatt av av att dansa. Har på senare år börjat tävla och nu även utbildat mig till steg 1 danslärare i SDO. Jag gillar att se när folk utvecklar sin egen stil och ha kul när de dansar.

Annie

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings. Undervisar idag mina jämnåriga i dans med smidighets- och hållningsövningar en dag i veckan!