Vi presenterar stolt Laisings Crew

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

Louise Laising Norström

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Har varit med i Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för ”Årets framtidschef 2013”! Utnämndes av SDO med den hedersvärda titeln – Årets Dansskola 2022. Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Aleksandra Kolarov

BALETT, TÅKLASS, SPECIALGRUPPER OCH LINJE

Kommer snart….

Alfie Larsson

Alfie Larsson

K-POP DANCE, K-POP RANDOM PLAY DANCE, CONTEMPORARY, RECEPTION

Jag tog mina första danssteg på Laisings då jag var 4 år. Därefter fortsatte jag i spec boys, danslinjen, masterklasser och tävlingsdans i disco, modernt och hiphop. Jag fann sedan kpop dans runt 13 års åldern och fastnade direkt, och sedan jag var 16 har jag varit tränare i kpop dans på Laisings och älskar varenda del av det! Jag har tagit steg 1 examen i SDO.Utöver dansen på Laisings är jag även en del av ballroom kulturen sedan 2018, och dansar Vogue femme både i Sverige men också internationellt där jag vunnit priser i bl.a Norge, Finland och Ungern. Dans för mig är en konstnärlig uttrycksform som jag älskar att få ta del av men speciellt att få lära ut det jag lärt mig till andra. Vi ses på klass eller i receptionen!

Alice Edenroth

Alice Edenroth

DISCO, TÄVLINGSDISCO, SPECIALGRUPP, MASTERKLASS

Jag tog min första dansklass redan som fyraåring på Laisings. Vid sju års ålder fastnade jag för den populära dansstilen, jazzfunk. Jazzfunken tillsammans med baletten utvecklades jag vidare i, när jag började i en av dansskolans specialgrupper. Det var tack vare mina år i specialgrupp som jag verkligen fastnade för dansen. Att få testa på olika lärare med varierande stilar, samt träffa massa nya vänner med samma intresse, var otroligt inspirerande och kul. När jag var 12 år började jag tävla i Discodans. Mina år som tävlingsdansare har varit väldigt roliga, utmanade och utvecklande för mig som dansare. Utöver discon har jag tävlat i dansformerna Slow, Freestyle och Konstnärlig dans. Bland de olika grenarna har jag förutom solo, tävlat i par och grupp. Min sista tävling innan jag slutade, var SM våren 2019. Då nådde jag mitt mål att komma upp i högsta klassen Champion, i solo. Jag har sedan tagit steg 1 examen i SDO och undervisar master- och tävlingselever i disco

Alicia-KLIPPT

Alicia Dworén

RECEPTION

Jag började dansa på Laisings när jag var ungefär 6 år gammal. Sprallig och med överskottsenergi satte min mamma mig i en discoklass och där blev jag fast. Dansen blev min största hobby och jag började snabbt att prova allt fler dansstilar. Jag har dansat allt från disco till musikal, teknik, contemporary, jazzfunk samt masterklass. Dansskolan har alltid varit en trygghet för mig, en plats fri från dömande, med en oerhörd dansglädje och jag har sett upp till alla lärare. Därför är det extra roligt att få bli en del av teamet och få möta er i receptionen med samma glädje.

Alva-klippt

Alva Wiik

JAZZFUNK

Jag har dansat balett på Laisings sen jag var sju år och specialgrupp i balett sen jag var elva. Dansar nu i balettlinjen och har gjort det sedan den skapades och jag trivs verkligen på Laisings med den värme och glädje som finns här! Balettens struktur och regler passar verkligen mig, men jag har även dansat annat som jazzfunk. Dansen betyder mycket för mig och får mig alltid att må bra. Därför ser jag jättemycket fram emot att assistera på barndansklasser och sprida dansglädjen vidare till nästa generation!

Amalia Fredriksson

Amalia Fredriksson

STREETDANCE, AKROBATIK, DISCO/JAZZ, BARNDANS, DISCO, TÄVLINGSHIPHOP, RECEPTION

Jag har varit på Laisings sen jag var nyfödd, mina syskon har alltid dansat och då var det klart att jag också ville dansa! Sen jag var 3 år har det inte gått en termin utan att jag dansat på Laisings. Som 8 åring stod jag på tävlingsgolvet, redo att inleda den tävlingskarriär som nu pågått i snart tio år! Jag började med disco och sen även hiphop, som då blev mitt fokus. Hiphopen var en helt annan sak i jämförelse med discon. Aldrig tidigare hade jag  improviserat i dans. Till en början var det läskigt, men när jag övervann rädslan blev det bara roligt och sen gick det snabbt. Jag gick snabbt upp i Sveriges högsta klass i hiphop (Champion) och då handlade det inte längre om att ta sig upp till en högre klass utan om att ranka sig för EM och VM. Idag tävlar jag i modern dans och jobbar mycket med teknik och uttryck. Vid sidan av tävlingsdansen började jag i Specialgrupper och gick sen Linjen. Jag älskar att stå på scen och bara vara jag. Min glädje på scenen och tävlingsgolvet går inte att ta miste på. Jag har dansat ballet, jazzfunk, musikal, disco, newstyle hiphop, dancehall, popping, locking, house, old school hip hop, commercial hip hop, akrobatik, contemporary jazz och modern dans. Jag har också avlagt examen i steg 1 inom SDO. För mig handlar inte dansen om att bli bäst utan det är känslan som är det viktiga. Oavsett humör finns dansen alltid där för mig. På mina klasser vill jag att vi har roligt. Genom glädjen som skapas tränar vi på uttryck och känsla. Jag vill förmedla den kärlek jag har till dans och i mina koreografier visa den kreativitet dansen hjälpt mig utveckla.

Amanda

Amanda Wall

TÄVLINGSDISCO

Jag påbörjade min dansresa som femåring på Uddans i Gävle och har sedan dess utforskat en mängd olika dansstilar. Jag har främst fastnat för disco, slow och konstnärlig dans. Jag har tävlat i disco i 12 år och avslutade min tävlingskarriär våren 2023. Under mina tävlingsår har jag även tävlat i hiphop, konstnärligt och slow. Mina främsta meriter från tävlingsdansen är att, med gruppen J-crew, uppnå år 2018 en sjätteplats på SM, bli den tredje rankade gruppen i Sverige och var med och tävlade på Disco VM. Jag fick även representera Sverige på Disco VM 2022 i solo, där jag samma år också kom på en sjundeplats på SM. Utöver min inriktning på disco har jag även gått Scandinavian Dance Academy’s ettåriga kvällslinje. Jag är en mångsidig dansare som har dansat dansstilar som balett, jazz, modernt, hiphop, klackar m.m. De senaste sex åren har jag delat med mig av min kunskap som danslärare och coach på flera dansskolor runt om i Sverige samt utbildat mig inom Sveriges dansorganisation i steg 1.
Att undervisa är det bästa jag vet. Jag älskar att sprida dansglädje till alla i alla olika åldrar och att se deras utveckling, både personligt och dansmässigt. På mina lektioner kan du förvänta dig mycket dansglädje, teknik och utveckling. Mitt mål på mina lektioner är alltid att varje elev ska lämna lektionen med ett leende på läpparna och känslan av att ha gjort något bra idag.

Birgitta Möller Nilsson

Birgitta Möller Nilsson

PYTTEDANS, BARNDANS

Jag utbildade mig på Danshögskolan i Stockholm på 80-talet och har efter det arbetat som pedagog. Ett av ämnena på Danshögskolan var barndans och inom det har jag specialiserat mig och under åren undervisat på en mängd dansskolor, förskolor och grundskolor. Jag undervisar även blivande musiklärare i historiska danser på Musikhögskolan, samt är på olika sätt involverad i barndanskurserna på Stockholms Konstnärliga högskolas pedagoglinje. Under ca 10 år var jag också medlem i den fria dansgruppen Sinkelipass som gjorde mer än 1000 föreställningar och workshops runt om i Sverige och utomlands. På mina lektioner strävar jag efter att vi tillsammans finner rörelseglädjen och utvecklas i en trygg och kreativt miljö. Förutom att träna det motoriska, övar vi rumsliga och kroppsliga begrepp, samt utforskar olika kvalitéer i rörelsen på ett lekfullt sätt.

Christian Gustafsson

Christian Gustafsson

STREETDANCE, BOYS ONLY, DANCEHALL/HOUSE

Jag började min resa som 7-åring när jag började på Boys-Only på LaisingS för jag tyckte att det verkade så coolt att dansa. Där gick jag i flera år för att sedan avancera till breakdance och därefter streetdance. 2013 kom jag med i Specialgrupp Street Boys där jag dansade i ungefär 5 år för flera olika danslärare och utvecklades otroligt mycket. Under flera år gick jag även på Åsa folkhögskola Summer Camp och lärde mig de olika stilarna inom HipHop. 2014 började jag tävla i hiphop solo och duo inom SDO och har utvecklats tack vare coaching, hård träning och envishet samt ambition. Jag är nuvarande rankad top 10 i Sverige i Hiphop Solo, Hiphop Battle och Electric Boogie Solo. Har blivit uttagen till att representera Sverige på flera internationella mästerskap i bla Italien och Tyskland. Nu jobbar jag på Laisings som lärare för Boys Only och har examinerats i steg 1 och 2 inom SDO till danslärare och domare. Jag är otroligt exalterad för att dela med mig av min kunskap och min dansglädje till alla elever som vill fördjupa sig kring hiphop och även de andra stilarna. På mina lektioner kommer ni finna positiv energi och en ambition att alltid utveckla er alla individuellt och som en helhet. Ses i danssalen!

Criska

Criska Parosh

K-POP DANCE

Jag är en 19-årig dansare från Stockholm med grund i hip-hop, popping och kommersiell dans. År 22/23 gick jag Diambras dansutbildning och är nu under pågående utbildning på House of Shapes. Genom utbildningarna har jag fått en bred grund i olika stilar som house, jazz, afrofusion och heels. Jag har medverkat i olika produktioner som SVT:s liveföreställning ”Fira demokratin – 100 år”. Hon deltog även i en flashmob på E-carexpo i Friends Arena och var en del av projektet “Alla Kvinnors Hus”.

Daniel Scarrillo

Daniel Scarrillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW, SPECIALGRUPPER, LINJE, TEKNIK, DISCO, LATIN SOLO

Daniel började dansa som 6-åring har många års erfarenhet av tävlingsdans-stilar i pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street. Daniel har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan. Han är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. Som medlem i SDO med domarkompetens, är han en aktiv domare på nationell nivå. Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla: IDO – International Dance Organization, NDF – Norges DanselarerForbund, ADFP – Association of dance freestyle Proffessionals UK samt även instruktörlicenser i Zumba gold och atomic. Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, bl.a. Samson –  Ryssland 2020, SDL SM i dans – 2019 Västerås, IDO Disco EM – 2017 Minsk, IDO Disco VM – 2016 Örebro, Dance Masters – 2016 Makedonien, KPF – Serbien 2015-2018, Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018. Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/utbildare och föreläsare både nationellt och internationellt på kongresser och konferenser inom dans. Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames. Bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé. På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen.

Dennis Vera

Dennis Vera

BOYS ONLY, BREAKING, SPECIALGRUPPER

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis ”the Menace” Vera. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Diana svv

Diana Nord

DISCO
Jag har dansat sedan 3 års ålder i dansstilarna disco, showdance, jazz, contempory, balett, stepp, street, bugg, och rock’n’roll. Sen 6 års ålder har jag tävlat på både svenska och på internationella mästerskap. Jag har undervisat i dans ca 15 år, även utomlands. På mina lektioner är dansglädje och gemenskap fokus och att få växa som dansare och utvecklas i sin egen takt.
Emmy Norström

Emmy Norström

SPECIALGRUPPER, LINJE, MASTERKLASS, TEKNIK, TÄVLINGSGRUPP JAZZ/MODERN, CONTEMPORARY

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Är nu dansutbildad inom SDO i steg 1 och 2, med domarlicens. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

Hanna Dahl

Hanna Dahl

STREETDANCE, SPECIALGRUPP, LINJE

Jag började dansa på Laisings när jag var sex år gammal och sedan dess har dansen stått mig varmt om hjärtat. Vid 8-års ålder började jag i specialgrupp där jazzfunk och klassisk balett stod i fokus. Under denna tid började jag även tävla i disco i kategorierna solo, duo och grupp, och fick med det sistnämnda vara med och tävla i EM i Polen år 2011. Mina sista år på Laisings dansade jag street och det var då mitt intresse för just denna typ av dans växte fram. 2019-2020 gick jag en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy där mina kunskaper och färdigheter inom främst hiphop-dansen breddats, tillsammans med ökad kännedom om den kommersiella dansbranschen och varierade dansstilar. Är även examinerad i steg 1 inom SDO. Danssalen för mig ska vara en trygg och inspirerande miljö och det är precis det jag vill förmedla nu när jag är tillbaka på Laisings för att undervisa!

Ilan Dromi

Ilan Dromi

STREETDANCE, SPECIALGRUPPER

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

Inja-Bodil Sylvan

Inja-Bodil Sylvan

PIANIST

Musiken har följt mig sedan jag var i 5-årsåldern. Mamma var musiklärare och undervisade i flera instrument samt arbetade som kantor i kyrkor. Jag följde alltid med henne om det fanns möjlighet. Redan när jag gick på lågstadiet fick jag uppträda i olika sammanhang. Min uppväxt med alla sorters musik ledde in mig på musiklärarutbildning och även kantorsutbildning. Nu driver jag en privat musikskola i Täby. Ett helt liv som musiklärare har givit mig många härliga upplevelser och alla elever ger mig otroligt mycket men som lärare i piano är det inte så ofta jag själv spelar eftersom det är mina elever som ska spela. På Laisings får jag verkligen utlopp för att spela. Och dessutom spela till dans. Det är fantastiskt roligt att vara delaktig i att utveckla barns rörelse, rytm och också sång. Att arbeta tillsammans med proffsiga och mycket pedagogiska danslärare är oerhört stimulerande. Jag har tidigare arbetat en period på Laisings som sångpedagog och är glad att vara tillbaka i den fina gemenskapen.

Jerker Norström

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jina-klippt

Jina Zhou

DISCO, PYTTE- OCH BARNDANS

Vid sex års åldern tog jag mina första steg på Laisings dansskola, som kom att bli en plats jag spenderat många glada timmar på! Jag började dansa balett och kom sedan in på en balettspecialgrupp där jag bland annat fick testa på tåskor. Baletten var någonting som jag verkligen fastnade för och denna grupp kom sedan att bli Balettlinjen som jag går kvar på än idag! Under tiden har jag även hunnit utforska andra dansstilar såsom jazzfunk, disco och modernt. Sedan några år tillbaka började jag tävlingsdansa i disco där jag blev en del av gruppen ECLIPZ. Idag tävlar jag även i slow och engelsk freestyle varav jag har fått möjligheten att tävla i Sveriges högsta klass i slow solo! I år har jag fått äran att undervisa barndans på Laisings och jag ser fram emot att sprida dansglädjen till de yngsta dansarna vi har, samt välkomna dem till den härliga gemenskapen på dansskolan!

Johan Mix

Johan Mix

TÄVLINGSHIPHOP

Johan är aktiv tävlingsdansare och tävlar i de högsta klasserna i både HipHop, Electric boogie och Battle. Johan har även varit uttagen och representerat Sverige i både EM och VM, kommit 4a i EB på IDO VM, vunnit Battle under mega dance wknd och tagit SM-guld i Electric boogie. Johan är utbildad i hip hop steg 1 och steg 2 i SDO och har domarexamen för att döma rising star och challenger tävlingar. Han har gått 3-årig danslinje på Lugnet gymnasiet i Falun, Dalarna och har även gått två år på Diambra dance education. Varför jobbar jag med dans? Att få va en del av elevers utveckling och process är nånting jag brinner för! Älskar att coacha och utmana elever och se dem komma till nya nivåer. Under mina 10 år som tävlingsdansare så har jag samlat på mig mycket kunskaper och tips som jag tror på kan hjälpa andra att nå deras mål, både fysiskt och mentalt! Mitt viktigaste mål är att kunna hjälpa mina elever hitta glädjen i dans och att bara dansa för sin egen skull.

Josefine Johansson

Josefine Johansson

DISCO, SPECIALGRUPP, TÄVLINGSDISCO

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street. Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på Laisings danslinje, som jag tog examen från 2016. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco och hiphop, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; solo, duo och grupp. Inom hiphop grupp har jag tävlat internationellt på såväl EM som VM under 2017. Jag har också examinerats inom SDO i steg 1. Men min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande i kategorin hiphop grupp. På Laisings undervisar jag i disco, tävlingsdisco och specialgrupp. Jag hoppas att vi ses i danssalen!

Karin Ivarsson

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare. 1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor. Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Leo svv

Leo Gustafsson

STREETBOYS, STREET BARN

Jag började dansa redan som 5-åring, och har med åren dansat det allra mesta stilar. Idag går jag på på Fryshusets Gymnasiums estetiska dansprogram där jag utbildas inom hiphop, house, modern och nutida dans, balett och dansteori. Jag har under flera år tävlat inom SDO och där tagit ett SM brons i stilen popping, samt fått representera det svenska streetdanslandslaget i VM 2022. Sedan är jag också med i moves2 jr vilket är ett dance crew i ledning av moves2. Jag är också utbildad genom SDO i steg 1. På mina klasser kommer vi få förståelse och bygga en stark bas för de stilar vi dansar. Alla ska känna sig bekväma och välkomna på mina klasser, och att ha kul är en stor prioritering. Tillsammans kommer vi att utvecklas som individuella dansare.

Linda ny

Linda Räihä Arvidsson

SOECIALGRUPP STREETDANCE, LINJER, MASTERKLASS
Här kommer en glad tjej från Skövde som älskar att undervisa! På mina klasser kommer man utmanas, vi jobbar mot att bli bättre dansare, samtidigt som vi självklart har kul! Jag är utbildad två år på Diambra Dance Education och på Scandinavian Dance Education. Utöver det har jag gjort en hel del produktioner och musikvideos för artister som Normandie, Leon, Virgin Miri och Dr. Alban. Har stått på scen framför riksdagen och FN, och gjort produktioner som Gothia Cup och för H&M. Jag ser fram emot att dansa med er, tills dess, ha det gött!
Linette Norström

Linette Norström

JAZZFUNK, LINJER, MASTERKLASS

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

Lisa

Liza Khljapova

PIANIST
Jag började lära mig musik när jag var 5 år och 2003 tog jag examen från Nationella Musik Academi i Kiev (Ukraina), avdelningen för piano. 2003 blev jag Pristagare i den Internationella Tävlingen, Ackompanjemangskonst (Ukraina) och 2002 representerade jag Ukraina som solopianist vid Internationella Musikfestivalen (Italien). Under hela min kreativa karriär arbetade jag som pianolärare, solopianist, konsertmästare i klassen för dirigering, blåsinstrument och i klassen sångkonst. Från 2010 arbetade jag på Nationella Academiska Operetteater i Kiev (Ukraina) som balettpianist. Det här arbetet var väldigt intressant eftersom man kan se hur man iscensätter de nya pjäserna samtidigt som man träffar kreativa människor från hela världen, eftersom vi hade många internationella projekt och jag arbetade direkt med koreografer och regissörer. Jag tror att vi har ett yrke där vi måste förbättra vår professionalitet varje gång. Så, 2023 blev jag godkänd i utbildningen för pianistackompanjatör för dansklasser på Princessa Grace Dansakademin (Monaco), och jag hoppas att det inte är min sista utbildning.
Madeleine Nyman

Madeleine Nyman

MASTERKLASS, LINJE, JAZZFUNK

Redan vid 3 års ålder fann jag danslyckan när jag började på barndans här på Laisings. När jag var 8 år började jag i specialgrupp där jag fick möjligheten att dansa mer och testa olika dansstilar. Som 11 åring började jag tävlingsdansa och tävlade sedan i många år i stilar som jazz, modernt, disco och hiphop. Jag har ingått i det svenska landslaget i jazz, modernt och disco och fått äran att representera Sverige i solo, dup och grupp på ett flertal EM och VM. Jag gick dansinriktning på Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasium och fick därigenom en teoretisk och praktisk utbildning såväl som erfarenheter som t.ex musikaler och Stand-in artist på Eurovision Song Contest. År 2015 examinerades jag i SDOs Disco steg 1 utbildning och 2016 tilldelades jag Danderyds Kommuns Kulturstipendium med motiveringen ”för en ambitiös, målinriktad vilja och för sin kärlek till dansen”. De senaste åren har jag breddat mina danskunskaper under resor till Sydafrika och Australien och genom deltagande i en dansgrupp i Uppsala. Jag brinner för att föra vidare mina danskunskaper, min glädje till dansen och det allra häftigaste jag vet är en danssal fylld av energi, glädje och gemenskap. Det är precis det jag vill ge mina elever!

Matilda svv

Matilda Lindholm

PIANIST

Jag började spela piano som sexåring och musiken har följt mig genom livet. Förutom att spela piano så älskar jag både sång och dans. Nu är jag verksam som konsertpianist runtom i Sverige och Europa, efter utbildning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Malmö. Jag har sedan min utbildning etablerat mig som både solist och kammarmusiker och spelat i många av konserthusen i Sverige och varit solist med bland annat Helsingborgs och Norrköpings Symfoniorkester. Har även gjort turné i USA och Kanada och tagit emot flera stipendier. Det inspirerade utbytet mellan dans och musik är något jag utforskat mer och mer de senaste åren och på dansklasserna älskar jag att blanda de stora klassiska hitsen med alla möjliga genrer och stilar.

Minna3

Minna Sundén

DISCO, DISCO/JAZZ

Jag tog mina första danssteg vid 3 års ålder och har varit kvar i dansens värld sedan dess. Hittade till tävlingsdansen 2008 och har där tävlat på högsta nivå i disco, modernt och jazz. Flertalet SM, EM och VM har dansats som resulterat i medaljer och finalplatser. Har utbildat mig till proffsdansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning och därinnan dansprogrammet på Viktor Rydbergs gymnasium. Gått Steg 1 inom Sveriges Dansorganisation och undervisat i flera år i olika stilar och åldrar. Nu ser jag så mycket fram emot att möta mina grupper och få dansa tillsammans med er på Laisings!

Nadja Alve

Nadja Alve

BALETT, TÅKLASS, SPECIALGRUPP, BALETTLINJEN

Jag har utbildat mig till dansare på Finlands Nationaloperas Balettskola (2011) och till danspedagog på Dans och Cirkushögskolan (2017). Jag har jobbat som frilans-dansare och koreograf i olika sammansättningar i Finland, Sverige och Danmark. Min bakgrund är balett och modern dans, men jag har även erfarenhet av andra dansstilar som jazz, showdans och karaktärsdans. Som danspedagog är det viktigt för mig att undervisa hälsosam dansteknik för mina elever och att alla får dansa och experimentera dans utifrån sina individuella förutsättningar.

Nadja Nord

Nadja Nord

BALETT, TÅKLASS, BALETTLINJEN, SPECIALGRUPPER

Jag är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och Rudra Béjart i Lausanne. Jag har arbetat internationellt som professionell dansare i bl.a. Schweiz och i Tyskland samt medverkat i neoklassiska och moderna uppsättningar. Under min utbildning och karriär som professionell dansare har jag fått möjligheten att arbeta med en rad olika pedagoger och koreografer som t.ex. Lode Devos, Johan Inger, Ben Van Cauwenberg, Michel Gascard, Azari Plissetski, Natalia Horecna, Annabelle Lopez Ochoa och Jochen Ulrich. Jag avlutade min danskarriär för några år sedan och är nu utbildad danspedagog med inriktning klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Jag är även certifierad pilatesinstruktör. Under mina år som yrkesdansare har dansen varit en stor del av mitt liv och kopplingen till balettpedagog känns naturlig. Jag skulle vilja använda min erfarenhet som dansare och tillämpa den på lärande i, om och genom dans på Laisings. Samtidigt som stimulans, dansglädje och personlig utveckling har stor betydelse, ser jag den fysiska hälsan som en prioritering.

Nilla Eklöf

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina Zacco

Nina Zacco

JAZZFUNK, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, GIRLIE VIBE, FEMININE VIBE, TEKNIK & UTTRYCK

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans. Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare och koreograf. Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor. Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

Samuel Linderström

Samuel Linderström

PIANIST

Vid 12 års ålder började jag spela dragspel i kulturskolan. Ungefär samtidigt gick jag med i Vår Teater, och sedan dess har jag fortsatt på samma spår. Jag har utbildat mig inom musikal på Balettakademien och Stockholms Musikpedagogiska Institut, och på så vis fått erfarenhet, kunnande och känsla för en rad aspekter inom både dans och musik. Dragspelet har jag haft med mig hela vägen, och jag har själv lärt mig spela piano. Förutom att uppträda på scenen har jag agerat kapellmästare, och jag skriver även egen musik. Ja, jag skulle nog kunna säga att större delen av mitt liv handlar om att tonsätta livets rörelser, så även på Laisings. När jag sitter bakom pianot under en pågående lektion i barndans eller balett, ser jag det som ett skådespel som sker på scenen, och leken är att ackompanjera allt som händer, med känsla, lyhördhet, tålamod och energi, så att de som dansar kan få såväl stöd som en rolig lektion. Och jag älskar det!

Susanna Englund Nygren

Susanna Englund Nygren

BALETT

Jag älskade att dansa från första stund och min dröm gick i uppfyllelse, jag blev antagen på Kungliga Svenska Balettskolans dansar-utbildning. Där fick jag lära mig olika dansstilar, främst klassisk balett för att sedan efter examen vara tillräckligt rustad att kliva ut i den professionella dansvärlden och påbörja en danskarriär som kom att bli tjugosex år i sträck för mig. De stora danskompanier jag haft förmånen att jobba är: Den Norske Opera, The Pennsylvania Ballet, U.S.A och i Kungliga Baletten vid Kungliga Operan i Stockholm. Svansjön, Giselle, Nötknäpparen, Törnrosa, Romeo och Julia, La Bayadere är några av de stora balettklassikerna jag medverkat i, i många olika versioner och olika koreografer bla.Natalia Makarova. Har även dansat i neoklassiska och moderna verk av John Neumeier, Jiri Kylian, Mats Ek, George Balanchine, William Forsythe m fl. Är numera utbildad danspedagog inriktning klassisk balett, dans för hälsa instruktör och yogalärare med skapande rörelse. Jag välkomnar er barn och ungdomar att komma och dansa balett. Balett innehåller jättemånga olika övningar bland annat styrka, balettstång, stretch, piruetter, hopp och diagonaler. Balett är jätteroligt och underbart. Kom som du är!

Tove-klippt

Tove Ahl

CONTEMPORARY, JAZZ, TEKNIK/FYS

Min dansresa började i hemstaden Jönköping och fortsatte sedan till Stockholm på Balettakademiens yrkesdansarutbildning. Sedan dess har jag jobbat som dansare på bland annat Oscarsteatern, Uppsala Stadsteater och Scalateatern. De senaste åren har jag jobbat som dansare på Wallmans Köpenhamn och även körsångerska, danskapten, koreograf och produktionsassistent på Wallmans Stockholm. På mina klasser vill jag skapa en trygg stämning full av dansglädje och kreativitet. Vi kommer jobba mycket med musikalitet, nörda ner oss i teknik och leka med konstnärligt uttryck – i känslan bakom varje rörelse skapar vi magi. Jag älskar att peppa mina elever och uppmuntrar dem att komma till klass precis som de är, känna in var de är just idag och utvecklas därifrån. Varmt välkomna!

Annie Laising

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings. Undervisar idag mina jämnåriga i dans med smidighets- och hållningsövningar en dag i veckan!

Isabel

Isabel Olsson

ASSISTENT I BALETT

Jag har dansat balett sedan jag var sju. Jag började på Laisings när jag var elva år, efter en termin gjorde jag audition och kom in i balett specialgrupp B2. Idag dansar jag i balettlinjen och dansen ligger mig varmt och hjärtat. Jag trivs otroligt bra på Laisings och ser fram emot att få assistera de yngre balettdansarna. Jag hoppas att jag kan fortsätta sprida dansglädjen till de yngre så att de får uppleva den glädje som dansen på Laisings ger!

Nike

Nike Johannessen

ASSISTENT I BARNDANS OCH DISCO/JAZZ

Jag har dansat sen jag var 3 år på Laisings. När barndansen tog slut började jag på balett och tyckte det var superroligt! När jag var 11 kom jag in på specialgrupp i balett, där dansade jag i 1,5 år innan jag flyttades upp till balettlinjen. Nu dansar jag utöver baletten också jazzfunk och contemporary, som har fått mig att älska dansen ännu mera. Det ska bli jätteroligt att få vara med och assistera på lektioner och sprida glädje till framtida dansare!