Vi presenterar stolt Laisings Crew

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

Louise Laising Norström

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Har varit med i Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för ”Årets framtidschef 2013”! Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Agnes

Agnes Fredriksson

TÄVLINGS -HIPHOP OCH -MODERN

Som 4-åring började jag i rosa balettdräkt på Laisings och har sedan dess dansat allt från musikal, jazzfunk, street till balett. Som 11-åring började jag dansa i specialgrupp och fortsatte sedan på danslinjen när jag blev äldre. Har i flera år tävlat både disco och hip hop, samt fått representera svenska hiphop-landslaget på både EM och VM ett flertal gånger. Har gått utbildning i Disco steg 1 och Hip hop steg 1. Jag blev Laisings stipendiat år 2014. Efter gymnasiet har jag gått en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy. Där har jag fått mycket kunskaper inom den kommersiella hip hop-dansen, men även i funkstilarna och i jazz. I mitt undervisande vill jag skapa en avslappnad miljö och förmedla den dansglädjen jag själv känner för dansen. 

Alfie Larsson

Alfie Larsson

K-POP DANCE, K-POP RANDOM PLAY DANCE, CONTEMPORARY, RECEPTION

Jag tog mina första danssteg på Laisings då jag var 4 år. Därefter fortsatte jag i spec boys, danslinjen, masterklasser och tävlingsdans i disco, modernt och hiphop. Jag fann sedan kpop dans runt 13 års åldern och fastnade direkt, och sedan jag var 16 har jag varit tränare i kpop dans på Laisings och älskar varenda del av det! Utöver dansen på Laisings är jag även en del av ballroom kulturen sedan 2018, och dansar Vogue femme både i Sverige men också internationellt där jag vunnit priser i bl.a Norge, Finland och Ungern. Dans för mig är en konstnärlig uttrycksform som jag älskar att få ta del av men speciellt att få lära ut det jag lärt mig till andra. Vi ses på klass eller i receptionen!

Alice Edenroth

Alice Edenroth

DISCO, TÄVLINGSDISCO, SPECIALGRUPP, MASTERKLASS

Jag tog min första dansklass redan som fyraåring på Laisings. Vid sju års ålder fastnade jag för den populära dansstilen, jazzfunk. Jazzfunken tillsammans med baletten utvecklades jag vidare i, när jag började i en av dansskolans specialgrupper. Det var tack vare mina år i specialgrupp som jag verkligen fastnade för dansen. Att få testa på olika lärare med varierande stilar, samt träffa massa nya vänner med samma intresse, var otroligt inspirerande och kul. När jag var 12 år började jag tävla i Discodans. Mina år som tävlingsdansare har varit väldigt roliga, utmanade och utvecklande för mig som dansare. Utöver discon har jag tävlat i dansformerna Slow, Freestyle och Konstnärlig dans. Bland de olika grenarna har jag förutom solo, tävlat i par och grupp. Min sista tävling innan jag slutade, var SM våren 2019. Då nådde jag mitt mål att komma upp i högsta klassen Champion, i solo. Idag dansar jag vidare på Laisings i Agnes Masterklass samt jobbar som receptionist. Det är i receptionen jag förhoppningsvis får möta er. 

Amalia Fredriksson

Amalia Fredriksson

STREETDANCE, IMPROVISATION, TÄVLINGSHIPHOP, RECEPTION

Jag har varit på Laisings sen jag var nyfödd, mina syskon har alltid dansat och då var det klart att jag också ville dansa! Sen jag var 3 år har det inte gått en termin utan att jag dansat på Laisings. Som 8 åring stod jag på tävlingsgolvet, redo att inleda den tävlingskarriär som nu pågått i snart tio år! Jag började med disco och sen även hiphop, som då blev mitt fokus. Hiphopen var en helt annan sak i jämförelse med discon. Aldrig tidigare hade jag  improviserat i dans. Till en början var det läskigt, men när jag övervann rädslan blev det bara roligt och sen gick det snabbt. Jag gick snabbt upp i Sveriges högsta klass i hiphop (Champion) och då handlade det inte längre om att ta sig upp till en högre klass utan om att ranka sig för EM och VM. Idag tävlar jag i modern dans och jobbar mycket med teknik och uttryck. Vid sidan av tävlingsdansen började jag i Specialgrupper och gick sen Linjen. Jag älskar att stå på scen och bara vara jag. Min glädje på scenen och tävlingsgolvet går inte att ta miste på. Jag har dansat ballet, jazzfunk, musikal, disco, newstyle hiphop, dancehall, popping, locking, house, old school hip hop, commercial hip hop, akrobatik, contemporary jazz och modern dans. För mig handlar inte dansen om att bli bäst utan det är känslan som är det viktiga. Oavsett humör finns dansen alltid där för mig. På mina klasser vill jag att vi har roligt. Genom glädjen som skapas tränar vi på uttryck och känsla. Jag vill förmedla den kärlek jag har till dans och i mina koreografier visa den kreativitet dansen hjälpt mig utveckla.

Aurora Cortés Ekström

Aurora Cortés Ekström

DISCO/JAZZ, JAZZFUNK

Mina första danssteg tog jag på Laisings i 6-årsåldern och jag har sedan dess varit som fastklistrad här. Jag började som många andra att dansa jazzfunk och disco, men började som 8-åring i specialgrupp där även baletten och streeten tillkom. Efter 7 år i specialgrupp dansade jag vidare i danslinjen i 2 år, vilken jag examinerades från 2019. Under mina år har jag tävlat i hiphop i duo och grupp och 2015 blev jag Laisings stipendiat. Jag har gått SDO:s steg 1 danslärarutbildning i olika discipliner och fortsätter ständigt min egna utveckling. Under mina klasser på Laisings är det allra viktigaste att alla känner samma utveckling och dansglädje som jag alltid har känt!

Birgitta Möller Nilsson

Birgitta Möller Nilsson

PYTTEDANS, BARNDANS

Jag utbildade mig på Danshögskolan i Stockholm på 80-talet och har efter det arbetat som pedagog. Ett av ämnena på Danshögskolan var barndans och inom det har jag specialiserat mig och under åren undervisat på en mängd dansskolor, förskolor och grundskolor. Jag undervisar även blivande musiklärare i historiska danser på Musikhögskolan, samt är på olika sätt involverad i barndanskurserna på Stockholms Konstnärliga högskolas pedagoglinje. Under ca 10 år var jag också medlem i den fria dansgruppen Sinkelipass som gjorde mer än 1000 föreställningar och workshops runt om i Sverige och utomlands. På mina lektioner strävar jag efter att vi tillsammans finner rörelseglädjen och utvecklas i en trygg och kreativt miljö. Förutom att träna det motoriska, övar vi rumsliga och kroppsliga begrepp, samt utforskar olika kvalitéer i rörelsen på ett lekfullt sätt.

Calle Stenbäck

Calle Stenbäck

STREETDANCE, LINJE, SPECIALGRUPPER, MASTERKLASS

Jag startade min danskarriär genom att ta klasser på Helens dansskola i Lidköping. Därefter gick jag dansarlinjen på Kristinehamns folkhögskola, Street på danshögskolan och även deras pedagogprogram, modern inriktning. Efter det kom jag med i Floorfiller 2005/06 och där gick jag till final och kom tvåa. Jag har också undervisat på ett stort antal skolor i Mellansverige och Stockholmsområdet. Förutom min medverkan i ”Floorfiller on staga”, har jag också medverkat i streetföreställningen ”For Show” på moderna dansteatern, ”The Last Bounce” samt dansat med i och koreograferat till musikvideos. Lyssna på mitt album – Mr. Rabbit – under artistnamnet – Carl Dust -, finns på Itunes! Jag ser fram emot att dansa Street med eleverna på Laisings och även vara med och utveckla Danslinjen och Special Boysen i Street.

Christian Gustafsson

Christian Gustafsson

STREETDANCE, BOYS ONLY, DANCEHALL/HOUSE

Jag började min resa som 7-åring när jag började på Boys-Only på LaisingS för jag tyckte att det verkade så coolt att dansa. Där gick jag i flera år för att sedan avancera till breakdance och därefter streetdance. 2013 kom jag med i Specialgrupp Street Boys där jag dansade i ungefär 5 år för flera olika danslärare och utvecklades otroligt mycket. Under flera år gick jag även på Åsa folkhögskola Summer Camp och lärde mig de olika stilarna inom HipHop. 2014 började jag tävla i hiphop solo och duo inom SDO och har utvecklats tack vare coaching, hård träning och envishet samt ambition. Jag är nuvarande rankad top 10 i Sverige i Hiphop Solo, Hiphop Battle och Electric Boogie Solo. Har blivit uttagen till att representera Sverige på flera internationella mästerskap i bla Italien och Tyskland. Nu jobbar jag på Laisings som assistent till läraren för Boys Only och under utbildning för att bli danslärare på dansskolan. Jag är otroligt exalterad för att dela med mig av min kunskap och min dansglädje till alla elever som vill fördjupa sig kring hiphop och även de andra stilarna. På mina lektioner kommer ni finna positiv energi och en ambition att alltid utveckla er alla individuellt och som en helhet. Ses i danssalen!

Daniel Scarrillo

Daniel Scarrillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW, SPECIALGRUPPER, LINJE, TEKNIK, DISCO

Daniel började dansa som 6-åring har många års erfarenhet av tävlingsdans-stilar i pardans, disco, freestyle, slow, performing arts och street. Daniel har utbildning som yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan. Han är även professionellt utbildad danslärare i SDO – Sveriges Dansorganisation. Som medlem i SDO med domarkompetens, är han en aktiv domare på nationell nivå. Daniel har även internationella domarlicenser och utbildningar i bla: IDO – International Dance Organization, NDF – Norges DanselarerForbund, ADFP – Association of dance freestyle Proffessionals UK samt även instruktörlicenser i Zumba gold och atomic. Daniel är en väldigt omtyckt domare runt om i Europa och har haft äran och dömt många internationella tävlingar, bl.a. Samson –  Ryssland 2020, SDL SM i dans – 2019 Västerås, IDO Disco EM – 2017 Minsk, IDO Disco VM – 2016 Örebro, Dance Masters – 2016 Makedonien, KPF – Serbien 2015-2018, Worlds Freestyle Championships i Blackpool 2014-2018. Idag jobbar Daniel som frilands/yrkesdansare, danslärare/pedagog, internationell domare, landslagskapten Team Sweden för SDL, examinator/utbildare och föreläsare både nationellt och internationellt på kongresser och konferenser inom dans. Han har uppträtt vid många evenemang som Pride, Eurogames. Bakgrundsdansat bakom bla Linda Bengtzing, medverkat i Floorfiller, jobbat med bla Diamond dogs, P*tect och dansat i musikvideos till Therése Neaimé. På Daniels lektioner är det dansglädjen i fokus! Det märks att dansen har varit Daniels passion hela livet! Dansglädje får vi av gemenskap på lektionen, vi tränar självklart på våran tekniska förmåga för att bli starkare inom dansen. Vi kommer jobba lekfullt på musikalitet och låter rörelse få bli uttryck för att våga visa känslor. Vi går in och kommer dansandes ut från lektionen.

Dennis Vera

Dennis Vera

BOYS ONLY, BREAKING, SPECIALGRUPPER

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis ”the Menace” Vera. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Diana svv

Diana Nord

DISCO
Jag har dansat sedan 3 års ålder i dansstilarna disco, showdance, jazz, contempory, balett, stepp, street, bugg, och rock’n’roll. Sen 6 års ålder har jag tävlat på både svenska och på internationella mästerskap. Jag har undervisat i dans ca 15 år, även utomlands. På mina lektioner är dansglädje och gemenskap fokus och att få växa som dansare och utvecklas i sin egen takt.

Ella Erhardt

RECEPTION

Som 3-åring blev jag anmäld till barndans på Laisings av mina föräldrar, jag fastnade direkt! Dansen har visat sig blivit en stor del av mitt liv, speciellt balett. För nuvarande går jag på balettlinjen och min passion för dans ökar mer och mer för varje år. Det som har fått mig att stanna på Laisings alla dessa år är den gemenskapen och passionen som alla dansare delar! Jag är väldigt glad att få vara en del i att sprida vidare dansglädjen i receptionen varje vecka!

Om du har några synpunkter eller om det saknas något är det bara att höra av dig!

Emmy Norström

Emmy Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER, LINJE, MASTERKLASS, TEKNIK/FYS, TÄVLINGSGRUPP JAZZ/MODERN, CONTEMPORARY

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Är nu dansutbildad inom SDO i steg 1. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

Engla Lindeborg

Engla Lindeborg

AKROBATIK

Dansen har varit en stor del av mitt liv enda sedan jag var 5 år gammal, när jag tog min första dansklass på Laisings. Under alla år jag har dansat här på Laisings har jag provat på allt från musikal, teknik och balett, till street, disco, jazzfunk och konstnärlig dans. När jag var 10 år gammal började jag i specialgrupp, där jag fick dansa jazzfunk och balett för första gången. Jag började även i specialgrupp street när jag var 14 år gammal, där jag fick med mig nya kunskaper inom streetdance som jag hade nytta av när jag ett år senare började i Danslinjen. Under mina två år i danslinjen har jag fått dansa alla möjliga stilar och i våras tog jag examen. Laisings har varit ett stor del av mitt liv och jag har skapat massvis med fantastiska minnen och kompisar. Nu fortsätter mitt dansäventyr och jag så taggad på att få hålla i mina egna klasser på Laisings!’

Erik-i-färg

Erik Lind

JAZZFUNK

Jag började dansa som 4-åring & arbetar idag som professionell dansare. Som yrkesdansare har jag arbetat med artister som Daniela Rathana, Anton Ewald, Little Sis Nora, Boris René m.fl. Jag medverkade i Melodifestivalen (2023) bakom artisten THEOZ & har sedan tidigare representerat popbandet ABBA i Aftonbladets Rockbjörnen. Jag har studerat alla möjliga stilar både under & utanför utbildning, men min resa började hos Laisings & det var även här som jag kom att finna kärleken till dansen.

Filippa Strindö

Filippa Strindö

RECEPTIONIST

Jag började dansa när jag var fyra år gammal. Sedan dess har dansen varit en stor del av mitt liv. Jag har dansat allt från streetdance, hiphop, commercial, barndans, musikal, jazz, modernt och balett. Jag har gått i en specialgrupp med inrikting på jazzfunk och balett. Efter det har jag gått en tvåårig danslinje på Laisings som jag tog examen från i våras. I samband med danslinjen har jag även tävlat i en hiphop grupp. Att ha fått dansa flera gånger i veckan med olika lärare, olika stilar och vänner som har samma intresse som mig har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag ser framemot att sitta i receptionen och träffa er samt förmedla den dansglädje och gemenskap som är på dansskolan.

Hanna Dahl

Hanna Dahl

STREETDANCE, SPECIALGRUPP, LINJE

Jag började dansa på Laisings när jag var sex år gammal och sedan dess har dansen stått mig varmt om hjärtat. Vid 8-års ålder började jag i specialgrupp där jazzfunk och klassisk balett stod i fokus. Under denna tid började jag även tävla i disco i kategorierna solo, duo och grupp, och fick med det sistnämnda vara med och tävla i EM i Polen år 2011. Mina sista år på Laisings dansade jag street och det var då mitt intresse för just denna typ av dans växte fram. 2019-2020 gick jag en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy där mina kunskaper och färdigheter inom främst hiphop-dansen breddats, tillsammans med ökad kännedom om den kommersiella dansbranschen och varierade dansstilar. Danssalen för mig ska vara en trygg och inspirerande miljö och det är precis det jag vill förmedla nu när jag är tillbaka på Laisings för att undervisa!

Ilan Dromi

Ilan Dromi

STREETDANCE, SPECIALGRUPPER

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

Inja-Bodil Sylvan

Inja-Bodil Sylvan

PIANIST

Musiken har följt mig sedan jag var i 5-årsåldern. Mamma var musiklärare och undervisade i flera instrument samt arbetade som kantor i kyrkor. Jag följde alltid med henne om det fanns möjlighet. Redan när jag gick på lågstadiet fick jag uppträda i olika sammanhang. Min uppväxt med alla sorters musik ledde in mig på musiklärarutbildning och även kantorsutbildning. Nu driver jag en privat musikskola i Täby. Ett helt liv som musiklärare har givit mig många härliga upplevelser och alla elever ger mig otroligt mycket men som lärare i piano är det inte så ofta jag själv spelar eftersom det är mina elever som ska spela. På Laisings får jag verkligen utlopp för att spela. Och dessutom spela till dans. Det är fantastiskt roligt att vara delaktig i att utveckla barns rörelse, rytm och också sång. Att arbeta tillsammans med proffsiga och mycket pedagogiska danslärare är oerhört stimulerande. Jag har tidigare arbetat en period på Laisings som sångpedagog och är glad att vara tillbaka i den fina gemenskapen.

Jakob klippt

Jakob Agerlo

LATIN SOLO

Jag heter Jakob Agerlo, är 29 år gammal och började min danskarriär just här, på Laisings. När jag var 13 år gammal slutade jag på simningen och då sa min mamma ”du måste göra något annat”. Jag pekade på tv:n som visade Let’s Dance och därifrån rullade det. Jag har tävlat i SM i latin och utbildat mig till musikalartist på Stockholm Musikalartistutbildning. Jag arbetar som professionell dansare och musikalartist och har arbetat på scener som Göteborg Stadsteater eller Uppsala stadsteater. Som lärare har jag arbetat med diverse former av pardans, jazz och ren tiodans.  Mina lektioner baseras på dansglädje, svett och höfter. Louise Laising var den första som examinerade mig i cha cha cha och jag är otroligt glad att få vara tillbaka där allt började.

Janka Simone Thum

Janka Simone Thum

PIANIST

Sedan barnsben har jag haft en fascination för dans, för hur man med kroppen som ”instrument” kan gestalta och visualisera ett uttryck. Att musikaliskt greppa karaktären och stödja rörelserna upplever jag som en spännande, ibland utmanande och mycket givande uppgift. Under studietiden på masterprogrammet vid Syddansk Musikkonservatorium och Skuespillerskole i Odense/Danmark fick jag möjlighet till ett samarbetsprojekt med en dansare. Detta möte väckte en stark önskan att få arbeta med just detta, en önskan som hållit i sig ända sedan dess. Jag är även utbildad pianopedagog vid Musikhögskolan Ingesund/Karlstad Universitet och har studerat kammarmusik vid Mälardalens Högskola. Sedan hösten 2013 ackompanjerar jag barndans och balett på Balettakademien och på Danscompagniet samt vikarierar vid behov på Kungliga Svenska Balettskolan.

Jerker Norström

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jesper

Jesper Jansson

TÄVLINGSHIPHOP

Började dansa som 8-åring & har idag dansat de allra flesta stilar. I gymnasiet gick jag dansprogrammet på Carlforsska i Västerås. Steg 3 examinerad i Hiphop i SDO. Jag har medverkat i TV på Melodifestivalen, Lilla melodifestivalen, Walt Disney Pictures och O Helga Natt. Dansat bakom artister såsom Danny Saucedo, David Lindgren, Medina, Sean Banan, Ida LaFontain och Sarah Dawn Finer. Blev svensk mästare i singel streetdance 2010 & 2011 och i par 2009 & 2010, svensk juniormästare i singel streetdance 2007 & 2008 samt representerat svenska streetdanslandslaget i VM & EM 2007-2010. Battlat och blev finalist i Juste Debout Scandinavia, hiphop 2012, segrade i Ba street battle 2010, finalist i we are sthlm@streetstar 2014 samt finalist i underground battle 2014. Jag är också medlem i akrobatikgruppen Flip Squad (www.flipsquad.se). Att sprida positiv energi, lära sig någonting nytt och avsluta dansklassen med ett leende på läpparna, är något jag vill ge dig när du är med på mina klasser.

Johan Mix

Johan Mix

TÄVLINGSHIPHOP

Johan är aktiv tävlingsdansare och tävlar i de högsta klasserna i både HipHop, Electric boogie och Battle. Johan har även varit uttagen och representerat Sverige i både EM och VM, kommit 4a i EB på IDO VM, vunnit Battle under mega dance wknd och tagit SM-guld i Electric boogie. Johan är utbildad i hip hop steg 1 och steg 2 i SDO och har domarexamen för att döma rising star och challenger tävlingar. Han har gått 3-årig danslinje på Lugnet gymnasiet i Falun, Dalarna och har även gått två år på Diambra dance education. Varför jobbar jag med dans? Att få va en del av elevers utveckling och process är nånting jag brinner för! Älskar att coacha och utmana elever och se dem komma till nya nivåer. Under mina 10 år som tävlingsdansare så har jag samlat på mig mycket kunskaper och tips som jag tror på kan hjälpa andra att nå deras mål, både fysiskt och mentalt! Mitt viktigaste mål är att kunna hjälpa mina elever hitta glädjen i dans och att bara dansa för sin egen skull.

Josefine Johansson

Josefine Johansson

DISCO, SPECIALGRUPP, TÄVLINGSDISCO

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street. Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på Laisings danslinje, som jag tog examen från 2016. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco och hiphop, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; solo, duo och grupp. Inom hiphop grupp har jag tävlat internationellt på såväl EM som VM under 2017. Men min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande i kategorin hiphop grupp. På Laisings undervisar jag i disco, tävlingsdisco och specialgrupp. Jag hoppas att vi ses i danssalen!

Karin Ivarsson

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare. 1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor. Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Leo svv

Leo Gustafsson

STREETBOYS, STREET BARN

Jag började dansa redan som 5-åring, och har med åren dansat det allra mesta stilar. Idag går jag på på Fryshusets Gymnasiums estetiska dansprogram där jag utbildas inom hiphop, house, modern och nutida dans, balett och dansteori. Jag har under flera år tävlat inom SDO och där tagit ett SM brons i stilen popping, samt fått representera det svenska streetdanslandslaget i VM 2022. Sedan är jag också med i moves2 jr vilket är ett dance crew i ledning av moves2. På mina klasser kommer vi få förståelse och bygga en stark bas för de stilar vi dansar. Alla ska känna sig bekväma och välkomna på mina klasser, och att ha kul är en stor prioritering. Tillsammans kommer vi att utvecklas som individuella dansare.

Linette Norström

Linette Norström

JAZZFUNK, LINJER, MASTERKLASS

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

Louise Engdahl

Louise Engdahl

DISCO

Jag började dansa på Laisings när jag var 9 år gammal med klasser i jazzfunk, disco och hiphop. När jag var 11 år började dessutom att tävla i disco solo. Samtidigt som jag tävlade gick jag i specialgrupp jazzfunk/balett samt specialgrupp street där jag kände att jag utvecklades snabbare än någonsin. Jag har tävlat både solo, duo och grupp i hiphop och tävlar fortfarande i disco, slow och engelsk freestyle. Senaste året har jag även jobbat som inspiratör för LTD vilket jag tycker är superkul! Det jag ser fram emot mest med att ha egna klasser är att få sprida dansglädje & hjälpa dansare utvecklas, men framför allt bjuda in fler till gemenskapen på Laisings 🙂

Madeleine Nyman

Madeleine Nyman

MASTERKLASS, SPECIALGRUPPER, DISCO

Redan vid 3 års ålder fann jag danslyckan när jag började på barndans här på Laisings. När jag var 8 år började jag i specialgrupp där jag fick möjligheten att dansa mer och testa olika dansstilar. Som 11 åring började jag tävlingsdansa och tävlade sedan i många år i stilar som jazz, modernt, disco och hiphop. Jag har ingått i det svenska landslaget i jazz, modernt och disco och fått äran att representera Sverige i solo, dup och grupp på ett flertal EM och VM. Jag gick dansinriktning på Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasium och fick därigenom en teoretisk och praktisk utbildning såväl som erfarenheter som t.ex musikaler och Stand-in artist på Eurovision Song Contest. År 2015 examinerades jag i SDOs Disco steg 1 utbildning och 2016 tilldelades jag Danderyds Kommuns Kulturstipendium med motiveringen ”för en ambitiös, målinriktad vilja och för sin kärlek till dansen”. De senaste åren har jag breddat mina danskunskaper under resor till Sydafrika och Australien och genom deltagande i en dansgrupp i Uppsala. Jag brinner för att föra vidare mina danskunskaper, min glädje till dansen och det allra häftigaste jag vet är en danssal fylld av energi, glädje och gemenskap. Det är precis det jag vill ge mina elever!

Matilda svv

Matilda Lindholm

PIANIST

Jag började spela piano som sexåring och musiken har följt mig genom livet. Förutom att spela piano så älskar jag både sång och dans. Nu är jag verksam som konsertpianist runtom i Sverige och Europa, efter utbildning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Malmö. Jag har sedan min utbildning etablerat mig som både solist och kammarmusiker och spelat i många av konserthusen i Sverige och varit solist med bland annat Helsingborgs och Norrköpings Symfoniorkester. Har även gjort turné i USA och Kanada och tagit emot flera stipendier. Det inspirerade utbytet mellan dans och musik är något jag utforskat mer och mer de senaste åren och på dansklasserna älskar jag att blanda de stora klassiska hitsen med alla möjliga genrer och stilar.

Michelle Hansson

Michelle Hansson

RECEPTIONIST

Ända sen jag var liten har jag alltid drömt om att få stå på en scen för att dansa och sjunga. När jag började dansa på Laisings vid 6 års ålder fick jag äntligen stå på en stor scen. Jag har inte kunnat sluta dansa sedan dess! Jag har dansat balett, jazz, disco, modern dans, streetdance och improvisation, flera av dem i masterclass på Laisings. När jag var 12 började jag i specialgrupp med inriktning jazzfunk och balett. När jag var 15 år valde jag att specialisera mig på jazz och modern dans och började tävla i de disciplinerna. Dansen har en så stor del i mitt liv så jag valde att gå en danslinje på gymnasiet. Förutom mitt arbete i receptionen så jobbar jag även som danslärare för 2-6 åringar på ett annat företag. Jag ser fram emot att träffa er alla underbara dansare och föräldrar i receptionen på Laisings! Tillsammans sprider vi dansglädje!

Minna3

Minna Sundén

DISCO, DISCO/JAZZ

Jag tog mina första danssteg vid 3 års ålder och har varit kvar i dansens värld sedan dess. Hittade till tävlingsdansen 2008 och har där tävlat på högsta nivå i disco, modernt och jazz. Flertalet SM, EM och VM har dansats som resulterat i medaljer och finalplatser. Har utbildat mig till proffsdansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning och därinnan dansprogrammet på Viktor Rydbergs gymnasium. Gått Steg 1 inom Sveriges Dansorganisation och undervisat i flera år i olika stilar och åldrar. Nu ser jag så mycket fram emot att möta mina grupper och få dansa tillsammans med er på Laisings!

Nadja Alve

Nadja Alve

BALETT, TÅKLASS, SPECIALGRUPP, BALETTLINJEN

Jag har utbildat mig till dansare på Finlands Nationaloperas Balettskola (2011) och till danspedagog på Dans och Cirkushögskolan (2017). Jag har jobbat som frilans-dansare och koreograf i olika sammansättningar i Finland, Sverige och Danmark. Min bakgrund är balett och modern dans, men jag har även erfarenhet av andra dansstilar som jazz, showdans och karaktärsdans. Som danspedagog är det viktigt för mig att undervisa hälsosam dansteknik för mina elever och att alla får dansa och experimentera dans utifrån sina individuella förutsättningar.

Nadja Nord

Nadja Nord

BALETT, TÅKLASS, BALETTLINJEN, SPECIALGRUPPER

Jag är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och Rudra Béjart i Lausanne. Jag har arbetat internationellt som professionell dansare i bl.a. Schweiz och i Tyskland samt medverkat i neoklassiska och moderna uppsättningar. Under min utbildning och karriär som professionell dansare har jag fått möjligheten att arbeta med en rad olika pedagoger och koreografer som t.ex. Lode Devos, Johan Inger, Ben Van Cauwenberg, Michel Gascard, Azari Plissetski, Natalia Horecna, Annabelle Lopez Ochoa och Jochen Ulrich. Jag avlutade min danskarriär för några år sedan och är nu utbildad danspedagog med inriktning klassisk balett vid Dans- och Cirkushögskolan. Jag är även certifierad pilatesinstruktör. Under mina år som yrkesdansare har dansen varit en stor del av mitt liv och kopplingen till balettpedagog känns naturlig. Jag skulle vilja använda min erfarenhet som dansare och tillämpa den på lärande i, om och genom dans på Laisings. Samtidigt som stimulans, dansglädje och personlig utveckling har stor betydelse, ser jag den fysiska hälsan som en prioritering.

Nilla Eklöf

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina Zacco

Nina Zacco

JAZZFUNK, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, GIRLIE VIBE, FEMININE VIBE, TEKNIK & UTTRYCK

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans. Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare och koreograf. Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor. Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

Olivia Sundin

Olivia Sundin

JAZZ, MODERN SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Jag började dansa på Laisings som 4-åring. När jag var 7 år kom jag in i Specialgrupp och sedan i Specialen (nu heter den danslinjen). Tävlingsdansade även i formationsdisco, street & disco både internationellt och nationellt. Jag har utbildat mig i steg 1 & 2 i disco med domarbehörighet och examinerats av SDO. Har dansat Base23:s Dansarlinje och är utbildad professionell dansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning. Olivia är ofta engagerad som dansare på galor, i TV och flertalet events.

Samuel Linderström

Samuel Linderström

PIANIST

Vid 12 års ålder började jag spela dragspel i kulturskolan. Ungefär samtidigt gick jag med i Vår Teater, och sedan dess har jag fortsatt på samma spår. Jag har utbildat mig inom musikal på Balettakademien och Stockholms Musikpedagogiska Institut, och på så vis fått erfarenhet, kunnande och känsla för en rad aspekter inom både dans och musik. Dragspelet har jag haft med mig hela vägen, och jag har själv lärt mig spela piano. Förutom att uppträda på scenen har jag agerat kapellmästare, och jag skriver även egen musik. Ja, jag skulle nog kunna säga att större delen av mitt liv handlar om att tonsätta livets rörelser, så även på Laisings. När jag sitter bakom pianot under en pågående lektion i barndans eller balett, ser jag det som ett skådespel som sker på scenen, och leken är att ackompanjera allt som händer, med känsla, lyhördhet, tålamod och energi, så att de som dansar kan få såväl stöd som en rolig lektion. Och jag älskar det!

Susanna Englund Nygren

Susanna Englund Nygren

BALETT

Jag älskade att dansa från första stund och min dröm gick i uppfyllelse, jag blev antagen på Kungliga Svenska Balettskolans dansar-utbildning. Där fick jag lära mig olika dansstilar, främst klassisk balett för att sedan efter examen vara tillräckligt rustad att kliva ut i den professionella dansvärlden och påbörja en danskarriär som kom att bli tjugosex år i sträck för mig. De stora danskompanier jag haft förmånen att jobba är: Den Norske Opera, The Pennsylvania Ballet, U.S.A och i Kungliga Baletten vid Kungliga Operan i Stockholm. Svansjön, Giselle, Nötknäpparen, Törnrosa, Romeo och Julia, La Bayadere är några av de stora balettklassikerna jag medverkat i, i många olika versioner och olika koreografer bla.Natalia Makarova. Har även dansat i neoklassiska och moderna verk av John Neumeier, Jiri Kylian, Mats Ek, George Balanchine, William Forsythe m fl. Är numera utbildad danspedagog inriktning klassisk balett, dans för hälsa instruktör och yogalärare med skapande rörelse. Jag välkomnar er barn och ungdomar att komma och dansa balett. Balett innehåller jättemånga olika övningar bland annat styrka, balettstång, stretch, piruetter, hopp och diagonaler. Balett är jätteroligt och underbart. Kom som du är!

TJEJ1

Tove Ahl

CONTEMPORARY, JAZZ, TEKNIK/FYS

Jag började dansa som 4-åring och bestämde mig tio år senare att satsa helhjärtat på dansen. Min dansresa började i hemstaden Jönköping, men flyttade sedan till Stockholm för att gå Balettakademiens yrkesutbildning. Jag har jobbat som koreograf och dansare innan, under och efter min utbildning, bland annat på Wallmans i Stockholm och Köpenhamn,  Oscarsteatern, Uppsala Stadsteater och Scalateatern. Min passion ligger i musikal och jazzdans, jag älskar starka uttryck och explosivitet. På mina klasser vill jag skapa en trygg stämning full av dansglädje och kreativitet. Jag älskar att peppa eleverna till att ta för sig och på så sätt utvecklas! Kör, bara kör!

Tuva Skärbo

Tuva Skärbo

PYTTEDANS, BARNDANS

Jag har dansat på Laisings så länge jag kan minnas och satte mina första steg på dansskolan när jag var 3 år gammal. Redan då så fastnade jag för dansen och det är än idag en av de bästa sakerna jag vet. Genom åren så har jag testat allt från jazzfunk/balett specialgrupp, street specialgrupp och till slut danslinjen. Tävlingsdansen är dock något som jag alltid brunnit för lite extra. Vid 11 års ålder så tävlade jag min allra första danstävling. Jag har sedan dess testat på att tävla i solo, duo och grupp i flera olika dansstilar. Än idag tillbringar jag massa timmar på dansskolan då jag fortfarande tävlar i stilarna disco, slow och engelsk freestyle. På mina dansklasser så strävar jag efter att alla ska få uppleva den positiva energin och dansglädje jag älskar och alltid själv har fått uppleva här på Laisings. Hoppas vi ses snart på dansskolan!

Victoria Hjertberg

Victoria Hjertberg

BARNDANS, DISCO/JAZZ, DISCO, RECEPTION

Jag började dansa på Laisings när jag var fem år och har sedan dess dansat i hela mitt liv. En period satsade jag på truppgymnastik, men valde senare att hålla mig till dansen, vilket var ett bra beslut. Jag började tävlingsdansa i disco par år 2010 och har hållit kvar i tävlingsdansen ända sedan dess. Tävlat har jag gjort i alla discipliner inom disco, alltså grupp, singel och par i högsta klasserna samt modern duo. Idag har jag erfarenheter som deltagande i VM i Mikolajki, Polen i modern dans år 2014 i duo, uttagen till EM i disco par år 2016 och flera år i Laisings specialgrupp samt uppträdanden på många, många Laisings shower. Laisings Dansinstitut ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att själv fortsätta utvecklas nu som danslärare i barndans och även spendera mer tid på dansskolan.

Annie Laising

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings. Undervisar idag mina jämnåriga i dans med smidighets- och hållningsövningar en dag i veckan!