Vi har justerat Laisings logga hösten 2018. Vi tänkte här berätta lite om hur den sett ut genom åren och varför den ser ut som den gör nu. Vi börjar genom att gå tillbaka dit allt startade, nämligen 1959 när Annie Laising startade dansskolan i samma lokaler som nu, studio 59 (omdöpt till startårets siffra).
När Annie startade dansskolan 1959 var inte begreppet logga något man använde sig av inom dansvärlden. Nej, man använde sig av namnet och fotografier på dansande människor.
I början på 80-talet lät dock Annie göra den första loggan för Annie Laisings Dansinstitut och den är gjord av Hr. reklammakare Ole Rasmussen i Danmark och föreställer Annie och hennes danspartner Gunnar Rasmussen (inte släkt med Ole).
Anledningen till valet av motiv var att ”det var nog den bilden folk förstod av dans”. Pardansen, eller sällskapsdansen som den också kallades, var den stora dansformen på dansskolan på den tiden, men även balett och akrobatik var frekvent förekommande.
I samband med att Louise tog över Laisings 1994, så passade hon också på att uppgradera loggan så att den bättre stämde överens med verksamheten. Pardansen, framför allt bugg, hade försvunnit till klubbar och föreningar (som fick bidrag av staten) och discon hade vuxit sig allt starkare. Bortsett från barndansen så var discon, eller jazzfunk som den kallades det dominerande inslaget och hade så varit under många år. Följaktligen så var det åt dessa tankar som loggan gick. Med hjälp av Peter Gun (gift med Annies cirkusakrobatpartner Mitzi) formades loggan som under mer än 15 år fick stå som vapen för Laisings Dansinstitut. Att det blev fler än en discodansare kom sig av att på tävlingsgolvet var Laisings kända för de många och mycket framgångsrika formationerna som sopade hem de flesta guldmedaljerna i Sverige såväl som på NM. Under åren justerades både fonter, figurer, lutningar, ortsnamn för att moderniseras och följa tidens tand.
2010 var det så åter dags att justera loggan lite grann. De senaste åren har dansskolan målmedvetet satsat på att åter få pojkarna/killarna tillbaka till skolan. I slutet av 90-talet skapade Laisings begreppet ”Boys Only”, med syfte att låta killarna dansa som killar vill och utan de kanske lite mer koordinerade tjejerna. Dessutom lockade inte discon så mycket för killar, utan här fanns det plats för mer coola kilovis. Denna långsiktiga satsning har lyckats och för att ge killarna ett erkännande har det beretts plats för en kille i loggan. Det känns kul att kunna göra. Dessutom har vi nu också gjort det självklara och som alla säger. Vi har i loggan nu, endast namnet Laisings. Det är ju det man säger om dansskolan i folkmun, så varför då inte också ha det i loggan. 1994 hette det Laisings Dansinstitut Täby i loggan. I början av 2000-talet föll Täby bort, och nu kör vi helt sonika på Laisings. När vi nu dessutom har passerat de 55, så lägger vi också till sinne 1959 för att visa på vår starka etablering och vårt långa engagemang i Norrort.
Trycket på att få dansa fortsätter öka i inje med norrorts nybyggen och därmed invånare. Vi får möjlighet att bygga uppåt en våning och augusti 2018 inviger vi studio 4 & 5 en trappa upp. Vi bygger också ett väntrum, 3 toaletter och ett omklädningsrum till. Nu har vi ett dansmecca, lyckan är total. Vi döper också om studio 1 till studio 59 då det är året Laisings etablerades.
Loggan byts ut igen och är nu kvar för att stanna tror vi.