ANGÅENDE COVID 19 OCH ÅTGÄRDER MOT SMITTSPRIDNING
Varmt välkommen till en dansskola med skön atmosfär och proffsig engagerad personal där dans och service står i fokus. Vi tar hand om dig på bästa sätt och bjuder på dans i olika former som svarar mot dina önskemål.
dans,dansskola,danskurser,täby,barndans,disco,streetdance,hiphop,balett,boys only,jazzfunk,tävlingsdans
20596
post-template-default,single,single-post,postid-20596,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

ANGÅENDE COVID 19 OCH ÅTGÄRDER MOT SMITTSPRIDNING

13/1

Bästa dansare och föräldrar till yngre dansare!

Det är en mycket speciell tid vi befinner oss i och vi vet att det betyder mycket för er och oss med dansen som motion och rörelse, för att hålla kropp och själ i form.

Vi vill definitivt hjälpa till med att minska smittspridningen i vårt samhälle samtidigt som vi vill kunna hålla vår kursverksamhet trygg och öppen för er. Vi har sen våren 2020 löpande vidtagit många smittskyddsåtgärder och kommer inför denna termin lägga till fler för att vi ska kunna dansa tillsammans på säkert sätt.

Vi rådgör i skrivande stund med landets många dansskolor och Länsstyrelsen region Stockholm för att få klarhet i hur vi ska tolka den nya pandemilagen. Vi har ännu ej fått svar på om vi lyder under lagen eller om annat gäller för oss som driver kursverksamhet, dvs ej har en öppen verksamhet för allmänheten. Oavsett om vi lyder under lagen eller ej kommer vi halvera många av våra dansklasser.

Ni som har en plats hos oss har givetvis er plats kvar.
Vi har däremot nu stoppat möjligheten att boka en till eller en ny danskurs hos oss, men ställ er gärna på kö. Det hjälper oss planera för nya lösningar.

Det kan dröja någon vecka innan vi samlat all info och gjort de förändringar som krävs. När vi vet exakt vad som gäller oss får du ett mail med info om vårterminens dans som är planerad att starta den 25 januari.

 

29/12

Vårterminens dans startar den 25 januari 2021.
Vi har gjort ytterligare förändringar som berör klasser för åldrarna 16+. Alla berörda har fått mail.

Följande föreskrifter träder i kraft den 14 december 2020 och gäller till och med den 30 juni 2021:
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Nedan förändringar har genomförts hösten 2020 och gäller även våren 2021:

 • Föräldrar och andra medföljande väntar utanför. Endast bokade dansare till våra kurser i dansutbildning får vistas ivåra lokaler.
 • För att endast ha dansare på dansskolan, ber vi er att barnen (upp till 6 år) kommer ombytta med dansskorna i handen. De tas emot utomhus av extra personal vid ytterdörren som sedan hjälper dem vidare in till dansstudion. Om något skulle uppstå under lektionen så finns de till hands. Viktigt för er föräldrar, är att ha uppdaterade kontaktuppgifter hos oss om vi skulle behöva nå er. Hämtning sker sen vid nödutgången för respektive studio.
 • För att undvika dubbelriktade flöden vid in- och utgång till klasserna, använder vi oss av våra nödutgångar för utgång på mark- och källarplan.
 • Vi har ökat hygienkraven på all personal, extra noggrant städ varje dag och vi har möblerat om i väntrummet för större avstånd mellan borden.
 • Vi har tvål och vatten på våra 7 toaletter samt handsprit i varje studio och väntrum.
 • Vi har tagit bort all direktkontakt, dvs två och två övningar och lyft på dansklasserna.

Det vi gör tillsammans för att minska smittspridning samt visa omtanke och respekt för varandra är:

 • Stanna hemma om du har minsta symptom.
 • Stanna hemma tills ni varit symptomfria i minst två dagar innan ni kommer till dansen.
 • Håll möjligt avstånd i alla situationer, i väntrum, korridorer och lektionssalar.
 • Byt om hemma.
  Vi uppmanar alla elever att inte använda omklädningsrummen utan i möjligaste mån byta om hemma. Våra omklädningsrum är öppna för de som absolut behöver använda dem.

Underbara ni, så många som är friska och kommer för att dansa med oss på Laisings, vi alla behöver den dansglädjen i dessa tider. Ni har uttryckligen via mail och på plats visat oss uppskattning och det är ömsesidigt! Att det är viktigt för vår fysiska och psykiska hälsa är också något som Smittskydd Stockholm bekräftar. Under nuvarande omständigheter anses det extra viktigt att ha en meningsfull fritidsverksamhet att gå till.

Att driva verksamhet i dessa tiden är verkligen en utmaning. Vår är inget undantag. Redan tidigare har vi vidtagit en mängd olika åtgärder för att ha en miljö där smittorisken är låg, bl.a. baserat på Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg (se nedan). Vi fortsätter därför att justera förutsättningarna för att bedriva vår dansverksamhet på ett ansvarsfullt sätt.

Vi fattar beslut om åtgärder varje dag beroende på myndigheternas beslut, utvecklingen i samhället och situationen på Laisings. Vi har också löpande kontakt med våra kollegor som driver dansskolor och Sveriges Dansorganisation (SDO) som hjälper oss med branschspecifika rekommendationer.

Vi är så glada att vi driver denna positiva verksamhet och kan ha glädje tillsammans i nuet.

Louise med personal

 

Laisings riskbedömning rörande vår kursverksamhet:
Riskbedömning Corona Laisings 17/12-20

Vad händer med min kursavgift om dansskolan måste stänga pga myndighetsbeslut?
Om läget förändras så att myndighet beslutar att vår verksamhet tillfälligt ska stängas kommer vi att skjuta upp din lektion till ett senare tillfälle. Ingen kursavgift kommer att förverkas utan undervisningen kommer bara att flyttas på tills det är ok att öppna igen.