Frågor & svar

Här kan du läsa några av dom vanligaste frågorna som brukar ställas. Har ni mer funderingar eller önskar mer information kring något är ni mycket välkomna att kontakta oss!

Hur gammal ska man vara för att få börja dansa på Laisings?

Man ska ha fyllt 2 år.

 

Finns det någon äldre åldersgräns för att börja dansa?

Absolut inte, man kan vara hur gammal som helst, det är aldrig för sent att börja dansa. Laisings har även vuxengrupper.

 

Har ni provgånger?

Pyttedans och barndans har 2 provgånger gratis i början av terminen.

För de andra klasserna, i mån av plats är det möjligt att provdansa gratis under första-fjärde kursveckan i mån av plats. Anmälan för provdans sker i reception på Laisings innan klass.

 

Får syskon gå i samma barndansgrupp fast de är olika gamla?

För att hålla en hög kvalité på undervisningen har vi åldersindelade dansklasser. Syskon får gärna gå i samma grupp, och då i den yngre åldersgruppen. Vi kan inte flytta upp en yngre, men det är inga problem för den äldre att flytta ner.

 

Var får man information om när dansskolan är öppen/stängd?

På vår hemsida www.laisings.se, under kalender. Aktuell info finner du dessutom på dansskolan. Bokningsbekräftelse och betalinfo per mail innehåller även detta.

 

Vilken utbildning har lärarna?

De är bl.a. utbildade på Danshögskolan, Balettakademiens yrkeslinje eller genom Sveriges Dansorganisation (SDO). Alla lärare får dessutom ha provlektioner för elever och ledningsgrupp, för att säkra en bra kvalité på pedagogik, metodik och danskunskap.

Söker du svar på någon mer fundering du har? Vi är nyfikna, kom gärna och berätta eller mejla till oss så svarar vi dig snarast

Får föräldrar/syskon/kompisar titta på lektionerna?

Nej. Elevernas och lärarnas önskemål är att få ha arbetsro vid inlärningen och sedan få visa vad de har lärt sig den sista gången på höstterminen på dansskolan eller vid vårshowen på teatern.

 

Varför är det ingen påtittning sista gången på vårterminen?

Eleverna vill repetera i lugn och ro sista gången innan vårshowen.

Undantag: De elever som inte kan medverka på vårshowen, då naturligtvis de anhöriga får titta på sista gången.

 

Det är väldigt många barn i vissa av barngrupperna, varför?

Dessa är de mest populära. Grupperna är dock ej större än vad läraren tillsammans med pianist klarar av och lokalen är anpassad för.

 

Varför sätter ni inte en grind till trappan från väntrummet?

Vårt ansvar vad gäller utrymning, är att hålla ”fria vägar” till och från alla lokaler. Det som skulle underlätta för föräldrar med små barn som tar sig fort överallt, skulle dessvärre försvåra för dem som dansar och jobbar 1 trappa upp eller ner, vilka vår verksamhet i första hand vänder sig till.

 

Varför får man inte ta med barnvagnen in i lokalen?

Det tillåts inte att ha barnvagnar i lokalen. Vid eventuell brand, måste lokalen naturligtvis kunna utrymmas så fort som möjligt.