Auditions i maj/juni 2023

Auditionträning – maj/juni 2023

Inför årets audition erbjuder Laisings auditionträning i Jazzfunk, Balett/Teknik och DiscoHär tränas du i de specifika momenten som audition består av. Vi rekommenderar danserfarenhet för att söka till alla våra specialgrupper och linjer.

Specialgrupper 2-3 klasser/vecka

Laisings specialgrupper och linjer är för dig som vill satsa helhjärtat på dansen. Du dansar i samma grupp 2-3 kvällar, totalt 2-5 timmar per vecka.

 

 • Jazzfunk & balett eller teknik födda 2007-2015
  Audition för:
  födda 2011-2015
  födda 2007-2010
 • Disco & teknik födda 2005-2014
  Audition för:
  födda 2010-2014
  födda 2005-2009
 • Balett med tåklass födda 2008-2015
  Audition för:
  födda 2008-2015

 

Audition görs i grupp inför en jury och startar med uppvärmning följt av övningar och lärarledd dansklass i det ämne du söker till. Alla specialgrupper är självklart öppna för såväl pojkar som flickor, vi rekommenderar att du dansat minst ett år i respektive ämne. Det kan vara svårt att komma in i en specialgrupp utan att ha tränat för det. Antagnings-mail skickas senast midsommarveckan.

Balett- och Danslinjer 3-4 klasser/vecka

 

 • Balettlinjen med balett och tåklass, födda 2009 och äldre
  Audition
 • Danslinjen med jazz/modern, street och styrka/fys, födda 2009 och äldre
  Audition
 • Danslinjen med disco, street och styrka/fys, födda 2009 och äldre
  Audition

 

Danslinjens audition görs i grupp inför en jury och börjar med en teknisk uppvärmning följt av övningar och kombinationer i streetdance, teknik och jazz/modern.

 

Balettlinjens audition görs i grupp med en balettlärare som också tittar på din fot och vrist, för att se att den är lämpad för tåklass. Tåspetsskor behöver inte köpas in eller tas med till audition. Kom med uppsatt hår. Antagnings-mail skickas senast midsommarveckan.

Specialgrupp streetdance & specialgrupp street/breaking boys

Här ges möjligheten att utvecklas i street/breaking födda 2007-2012 och street för födda 2004-2008 med hjälp av proffsiga lärare. Till dessa två specialgrupper har vi ej audition. Är du intresserad av att dansa 2 klasser/vecka med samma dansare och olika lärare, maila info@laisings.se och uppge namn, ålder och danserfarenhet. Du behöver ha dansat streetdance tidigare då dessa klasser är avancerade.

Vad säger tidigare elever som dansat på Laisings Danslinje?

Jag saknar dansen nästan varje dag. Att gå flera gånger i veckan med en härlig grupp människor och göra det man tycker är roligast gav SÅ mycket energi och glädje. Man blev som en liten familj. Sjukt utvecklande för en själv också att kunna kombinera hård träning  i veckorna samtidigt som man pluggar i skolan. Det gjorde att man blev mer strukturerad och planerad vilket enligt mig är bra egenskaper att ha senare i livet/Emelie Larsson

 

Att komma till Laisings var något man såg fram emot mitt i den tuffa skolveckan. Det bästa med Laisings var dess extremt grymma lärare. Att börja dansa på Laisings var ett av de roligaste besluten jag gjort i hela mitt liv, så mycket glädje som det har givit/Christian Wedar

 

Min dansglädje startade och fortsatte hela tiden växa på Laisings. Dansarlinjen var ett naturligt steg för mig efter specialgrupp, eftersom jag ville ha mer! Dansa och utvecklas flera dagar i veckan i en mindre grupp och med fantastiska lärare gav mig kött på benen och självförtroende för att sedan fortsätta min resa mot att bli proffsdansare/Cicci Månsson

 

Dansen har berikat mitt liv massor! Givit mig glädje, en god fysik, självförtroende, kompisar, känslan av att tillhöra en grupp och gemensamt leverera något/Maria Fhanér (Albertsson)