Auditions maj 2022

Audition – maj 2022 för Danslinjen
specialgrupper, dans- och balettlinjen

Laisings specialgrupper och linjer är för dig som vill satsa helhjärtat på dansen. Du dansar i samma grupp 2-3 kvällar, totalt 2-5 timmar per vecka.

 

Specialgrupper 2-3 klasser/vecka:

 • Jazzfunk & balett eller teknik födda 2007-2012.
  Audition för födda 10-12 maj kl.16-17 och för födda 07-09 kl.17.15-18.15.
 • Disco & teknik födda 2005-2012.
  Audition för alla åldrar kl.16-17.
 • Balett med tåklass födda 2008-2013.
  Audition för alla åldrar kl.16-17.

 

Audition görs i grupp inför en jury och startar med uppvärmning följt av övningar och lärarledd dansklass i det ämne du söker till. Alla specialgrupper är självklart öppna för såväl pojkar som flickor, vi rekommenderar att du dansat minst ett år i respektive ämne. Det kan vara svårt att komma in i en specialgrupp utan att ha tränat för det. Antagnings-mail skickas senast midsommarveckan.

 

Linjer 3-4 klasser/vecka:

 • Balettlinjen med balett och tåklass födda 2008 och äldre
  Audition för alla åldrar kl.16-17.
 • Danslinjen med jazz/modern, street och styrka/fys. Födda 2007 och äldre.
  Audition kl.17-18.

 

Danslinjens audition görs i grupp inför en jury och börjar med en teknisk uppvärmning följt av övningar och kombinationer i streetdance, teknik och jazz/modern.Balettlinjens audition görs i grupp med en balettlärare som också tittar på din fot och vrist, för att se att den är lämpad för tåklass. Tåspetsskor behöver inte köpas in eller tas med till audition. Kom med uppsatt hår. Antagnings-mail skickas senast midsommarveckan.

Specialgrupp streetdance & specialgrupp street/breaking boys

Här ges möjligheten att utvecklas i street/breaking födda 2007-2011 och street för födda 2004-2007 med hjälp av proffsiga lärare.
Till dessa två specialgrupper har vi ej audition. Är du intresserad av att dansa 2 klasser/vecka med samma dansare och olika lärare, maila info@laisings.se och uppge namn, ålder och danserfarenhet. Du behöver ha dansat streetdance tidigare då dessa klasser är avancerade.

No events or products found

Vad säger tidigare elever som dansat på Laisings Danslinje?

Jag saknar dansen nästan varje dag. Att gå flera gånger i veckan med en härlig grupp människor och göra det man tycker är roligast gav SÅ mycket energi och glädje. Man blev som en liten familj. Sjukt utvecklande för en själv också att kunna kombinera hård träning  i veckorna samtidigt som man pluggar i skolan. Det gjorde att man blev mer strukturerad och planerad vilket enligt mig är bra egenskaper att ha senare i livet/Emelie Larsson

 

Att komma till Laisings var något man såg fram emot mitt i den tuffa skolveckan. Det bästa med Laisings var dess extremt grymma lärare. Att börja dansa på Laisings var ett av de roligaste besluten jag gjort i hela mitt liv, så mycket glädje som det har givit/Christian Wedar

 

Min dansglädje startade och fortsatte hela tiden växa på Laisings. Dansarlinjen var ett naturligt steg för mig efter specialgrupp, eftersom jag ville ha mer! Dansa och utvecklas flera dagar i veckan i en mindre grupp och med fantastiska lärare gav mig kött på benen och självförtroende för att sedan fortsätta min resa mot att bli proffsdansare/Cicci Månsson

 

Dansen har berikat mitt liv massor! Givit mig glädje, en god fysik, självförtroende, kompisar, känslan av att tillhöra en grupp och gemensamt leverera något/Maria Fhanér (Albertsson)

Auditionträning – maj 2022

Inför årets audition erbjuder Laisings extra auditionträning.
Jazzfunk  maj
Balett/Teknik  maj
Disco 29 maj

Här tränas du i de specifika momenten som audition består av. Vi rekommenderar danserfarenhet för att söka till våra specialgrupper och linjer.
(Detta gäller ej specialgrupp street samt street/breaking som inte har audition.)

No events or products found