Laisings | Vi på Laisings
Varmt välkommen till en dansskola med skön atmosfär och proffsig engagerad personal där dans och service står i fokus. Vi tar hand om dig på bästa sätt och bjuder på dans i olika former som svarar mot dina önskemål.
dans,dansskola,danskurser,täby,barndans,disco,streetdance,hiphop,balett,boys only,jazzfunk,tävlingsdans
17829
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17829,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vi på Laisings

Lärare, administration, pianister och receptionister

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

louise

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Jag sitter med i SDO, Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för “Årets framtidschef 2013”! Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Agnes

Agnes Fredriksson

RECEPTIONIST, DISCO

Som 4-åring började jag i rosa balettdräkt på Laisings och har sedan dess dansat allt från musikal, jazzfunk, street till balett. Som 11-åring började jag dansa i specialgrupp och fortsatte sedan på danslinjen när jag blev äldre. Har i flera år tävlat både disco och hip hop, samt fått representera svenska hiphop-landslaget på både EM och VM ett flertal gånger. Har gått utbildning i Disco steg 1 och Hip hop steg 1. Jag blev Laisings stipendiat år 2014. Efter gymnasiet har jag gått en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy. Där har jag fått mycket kunskaper inom den kommersiella hip hop-dansen, men även i funkstilarna och i jazz. I mitt undervisande vill jag skapa en avslappnad miljö och förmedla den dansglädjen jag själv känner för dansen. 

calle

Calle Stenbäck

STREETDANCE, DANSLINJEN

Jag startade min danskarriär genom att ta klasser på Helens dansskola i Lidköping. Därefter gick jag dansarlinjen på Kristinehamns folkhögskola, Street på danshögskolan och även deras pedagogprogram, modern inriktning. Efter det kom jag med i Floorfiller 2005/06 och där gick jag till final och kom tvåa. Jag har också undervisat på ett stort antal skolor i Mellansverige och Stockholmsområdet. Förutom min medverkan i “Floorfiller on staga”, har jag också medverkat i streetföreställningen “For Show” på moderna dansteatern, “The Last Bounce” samt dansat med i och koreograferat till musikvideos. Lyssna på mitt album – Mr. Rabbit – under artistnamnet – Carl Dust -, finns på Itunes! Jag ser fram emot att dansa Street med eleverna på Laisings och även vara med och utveckla Danslinjen och Special Boysen i Street.

daniel

Daniel Scarillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW

Jag började dansa som 6-åring. Har dansat sen dess och har många års erfarenhet av tävlingsdans i pardans, disco, engelsk freestyle, slow, performing arts och hiphop. Har representerat Svenska Landslaget internationellt i alla discipliner i disco.
Jag är utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan och är examinerad danslärare med domarlicenser i Sveriges Dansorganisation, Norges Danselarer Forbund, Association of dance freestyle Proffessionals UK, International Dance Organization och Zumba gold och atomic.
Jag har dömt The Worlds Freestyle Championships 2013/14/15 i Blackpool och dömer samt är gästlärare på många dansskolor runt om i Europa och Sverige.
Jag gillar teknik, disciplin, kvalitet, passion, uttryck, musikalitet, dansglädje, tradition och god danskultur i tiden.

dennis

Dennis Sehlin

BOYS ONLY, BREAKING

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis “the Menace” Sehlin. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Dmitry

Dmitry Tyapkin

PIANIST, KONSERTPIANIST, PIANOPEDAGOG

Jag är konsertpianist och operarepetitör med utbildning från Musikhögskolan i Sankt Petersburg, Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Har studerat piano för Ruvim Ostrovsky, Anders Kilström, Staffan Scheja samt har haft masterskurser för Malcolm Bison, Jens Harald Bratrlie och Arnold Östman. Tidigare var jag anställd som konsertpianist och ackompanjatör vid Filharmonin i Archangelsk, Ryssland. Under den tiden framträdde jag på pianokonserter med orkester t ex Bach, Grieg, Rachmaninov. År 2006 flyttade jag till Sverige och har erhållit flera stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, bl.a. Gottfried Bono, Wilhelm Freund samt Otto Goldschmidt 2011 och har turnerat som ackompanjatör tillsammans med Jenny Lind-stipendiaten Rebecca Rasmussen. Jag har ett särskilt intresse i att arbeta med sångerskor/-are. I juni 2011 tog jag diplom vid Operahögskolan i Stockholm och jobbar sen dess som repetitör i de största svenska operahus som Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, Norrlandsoperan, Vadstena Akademien. För några år sedan bildade jag, tillsammans med min fru Julia Koydan piano duo, med målet att återuppliva fyrhändig pianomusik.

Elena

Elena Zvereva

PIANIST

Jag är utbildad vid Musikhögskolan i Ryssland och började arbeta som ackompanjatör och pianolärare. Redan som erfaren musiker kom jag till Sverige och fortsatte mitt arbete, men nu också med dansinriktning. Jag ackompanjerar för balettklasser på elitnivå, bl.a. på Kungliga Svenska Balettskolan, Lilla Musikakademien, Balettakademien, House of Shapes, Kulturama och här på Laisings!

ella

Ella Göhlman

RECEPTIONIST

Som 3-åring började jag min dansresa på Laisings och jag har sedan dess varit helt tagen. 10 år gammal tog jag mig in i Laisings specialgrupp, för att sedan några år senare ta mig an Laisings 2-åriga danslinje som jag examinerades från år 2017. Danslinjen har för mig varit otroligt utvecklande, och framför allt rolig. Utöver detta har jag tävlat i både disco och hiphop i många år, både som solodansare, i par och i grupp. Dansklasser utomlands och workshops i olika delar av Sverige har även breddat mina kunskaper inom dansens alla stilar. Jag ser fram emot att fortsättningsvis vara en del av Laisings härliga gemenskap, numera som receptionist!

Ellen

Ellen Feldt

STREETDANCE, DISCO, TÄVLINGSDISCO

När jag var 5 år började jag dansa. Några år senare kom jag in på specialgrupp på Laisings och fokuserade på jazzfunk och balett. Jag började tävla i disco 2010 och hiphop 2012 och sedan dess har jag specialiserat mig på tävlandet. Jag tog mig upp till Sveriges högsta klass i singeldisco, gruppdisco, singelhiphop och parhiphop. I par var vi rankade i toppen i Sverige och nu är även jag där i hiphop singel. I par representerade vi landslaget i EM och VM 2014-2015 och i år får jag representera Sverige i singel. Har tagit disco steg 1 och hiphop steg 1 och ser fram emot att nu förmedla dansglädje på mina lektioner. Jag vill skapa en trygg atmosfär där det finns utrymme för personlig utveckling, bredda mina elevers synfält när det kommer till dansen och framförallt ska vi ha väldigt roligt.

Emma

Emma Fischerström

DISCO

Jag började dansa när jag var 4 år och blev genast kär i dansen. När jag var 11 år kom jag med i en av Laisings specialgrupper och när jag sen fyllde 13 år började jag tävlingsdansa. Att tävla och att specialisera sig inom olika grenar blev min grej och det är därför som jag nu, fyra år senare fortfarande tävlar i disco, disco slow och disco UK freestyle. Under mina tävlingsår har jag lyckats ta mig i upp i Sveriges högsta klasser inom alla grenar som jag tävlar i nu + gruppdisco samt jazzduo och fått äran att representera Sverige på EM och VM i jazzdans. Just nu går jag Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasieutbildning med inriktning dans och får lära mig mer om jazzen och den moderna dansen, parallellt utbildar jag mig i disco inom SDO. På mina lektioner kommer vi fokusera på elevens egna personliga utveckling och framförallt ha extremt roligt.

Emmy1

Emmy Norström

JAZZFUNK

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

gabbe

Gabriel van den Bos

BOYS ONLY

Efter tio år, varav tre i Danslinjen, som elev på Laisings har det blivit dags för mig att byta roll och anta den som lärare. Jag kommer ha hand om Boys Only samtidigt som jag utbildas i Steg 1 – Hiphop.  Mitt fokus ligger på hiphop men jag använder gärna influenser från bland annat locking. På mina klasser kommer jag  satsa allt för att visa att dans är hur kul som helst!

ilan

Ilan Dromi

STREETDANCE

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

isabelle

Isabelle Ragnarsson

DISCO, MODERN, DANSSTYRKA/KONDITION

Jag började min danskarriär på Laisings för många år sedan, men har även en bakgrund inom konståkningen, där jag både tävlat på elitnivå och jobbat professionellt inom olika isshower. Gick Danscenter Stockholms tvååriga yrkeslinje och även ett förberedande år. Är nu examinerad i pedagogprogrammet med modern inriktning på Dans och Cirkushögskolan. Jag brinner för en rad olika dansstilar och älskar verkligen att träna och lära mig nya saker och inspirera andra.

Jerker

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jesper

Jesper Jansson

SPECIALGRUPP STREET, FIVE STYLES, TÄVLINGSHIPHOP

Började dansa som 8-åring & har idag dansat de allra flesta stilar. I gymnasiet gick jag dansprogrammet på Carlforsska i Västerås. Jag har medverkat i TV på Melodifestivalen, Lilla melodifestivalen, Walt Disney Pictures och O Helga Natt. Dansat bakom artister såsom Danny Saucedo, David Lindgren, Medina, Sean Banan, Ida LaFontain och Sarah Dawn Finer. Blev svensk mästare i singel streetdance 2010 & 2011 och i par 2009 & 2010, svensk juniormästare i singel streetdance 2007 & 2008 samt representerat svenska streetdanslandslaget i VM & EM 2007-2010. Battlat och blev finalist i Juste Debout Scandinavia, hiphop 2012, segrade i Ba street battle 2010, finalist i we are sthlm@streetstar 2014 samt finalist i underground battle 2014. Jag är också medlem i akrobatikgruppen Flip Squad (www.flipsquad.se). Att sprida positiv energi, lära sig någonting nytt och avsluta dansklassen med ett leende på läpparna, är något jag vill ge dig när du är med på mina klasser.

johanna

Johanna Råberg

BARNDANS, JAZZFUNK, MODERN, SPECIALGRUPPER

Jag är född och uppvuxen i Örebro. Vid fyra års ålder började jag dansa barndans och blev fast i dansens underbara värld. Under min uppväxt har jag dansat och provat på det mesta, allt ifrån jazz till bugg. När det var dags att välja gymnasium blev det såklart estet med inriktning dans. Efter gymnasiet dansade jag med i Karlskoga revyn under två år och då kände jag att jag ville utbilda mig och jobba med dansen. Jag gick danslinjen på Kävesta folkhögskola som är en förberedande danslinje med inriktning modern och nutida dans. Efter det sökte jag in till Dans Och Cirkus Högskolan här i Stockholm, där jag examinerats från danspedagog-programmet med inriktning Jazz. Jag tycker om att få dansa flera olika stilar/genrer för att ständigt utvecklas och få ny inspiration. Jämsides med dansen har jag tränat och tävlat i truppgymnastik. Jag är friståendetränare (danscoach) i truppgymnastik, coachar idag på elitnivå och var landslagstränare för damlandslaget 2012 och 2014. Nu längtar jag till att få möta barnen och introducera dansen i deras värld samt drilla specialgrupperna!

Josefine

Josefine Hedman

JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Som 3-åring började jag på barndans på Laisings Dansinstitut, som sedan utvecklades till Specialgrupp och sist men inte minst Specialen. Under mina år på Laisings tävlade jag i Disco både i singel, par och grupp. I samband med gymnasiet började jag på Stockholms Estetiska Gymnasium, med inriktning på dans. Där gick jag över helt till den klassiska dansen, Balett, Jazz och Modernt. För att behålla mångsidigheten i dansen började jag på ‘House Of Shapes’ danslinje på kvällarna. I år gick jag ut den treåriga yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm och titulerar mig nu professionell dansare. Jag förmedlar all kärlek som jag har till dansen och att stå på scen till alla mina elever. Mina mål med klasserna är att ni elever ska hitta er egen motivation till att utvecklas och bara älska att dansa!

Josefine

Josefine Johansson

RECEPTIONIST

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street.
Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på danslinjen där jag precis tog examen. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; singel, par och grupp.
Min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande, men inte i disco utan hiphop med gruppen Diversity. Jag undervisar också i barndans och street sedan två år tillbaks.
Numer sitter jag även i Laisings reception, där jag gärna svarar på frågor kring alla Laisings dansstilar och grupper för att dela med mig av mina kunskaper jag samlat på mig under min 15-åriga dansresa på Laisings.

Julia

Julia Koydan

PIANIST, KONSERTPIANIST, PIANOPEDAGOG

Mina högskolestudier har jag genomfört vid Musikhögskolan i Petrozavodsk, Ryssland, North Karelia University i Finland och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mina lärare i pianospel har varit Viktor Portnoj, Reima Raijas, Staffan Scheja och Stefan Bojsten. Jag har vid många tillfällen framträtt med såväl solostycken som pianokonserter med orkester bl. annat Sjostakovitjs 1:a pianokonsert med KMH stråkorkester under ledning av Ola Karlsson. Jag även deltagit i ”Gotland Chamber music festival” samt medverkat i ”Trollflöjten” på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater under ledning av Arnold Östman. Jag har tilldelats flera stipendier, bland annat Kungliga Musikaliska Akademiens Freund, Pauli för ackompanjatörer och Stockholm Universitets. För närvarande undervisar jag i piano, medverkar i kammarmusikkonserter, spelar för balettklasser. På Laisings ackompanjerar jag till barndans och klassisk balett.

piano

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare.
1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor.
Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Linette

Linette Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

madde

Madeleine Möller

DISCO

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för dans men det var inte förrän jag var 14 år dom dansen blev mitt fokus på riktigt. Jag började tävla i discodans och tog mig till högsta klassen och blev en del av det svenska landslaget. Jag åkte runt om i Sverige och tävlade även på VM utanför Sveriges gränser. 2006 deltog jag i TV3s dansprogram Floor Filler som gav mig danserfarenheter inom TV-produktion och scenkonst. Därefter har jag gjort mycket inom dansens värld. Några exempel är: dansare bakom artister, turné i Kina, haft egen dans grupp “KAOS”, producerat egna dansföreställningar, dansat i olika TV sammanhang som tex Allsång på Skansen, Sommarkrysset och Melodifestivalen.
Jag sätter uttryck och känsla i fokus på sina klasser och tycker det viktigaste är att man ska ha kul!

Magdalena

Magdalena Irigoyen

KLASSISK BALETT, DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Under mina skolår som barn och tonåring har jag gått Kungliga Svenska Balettskolan. Därefter så jobbade jag på Den Norske Opera som heltidsanställd dansare och solistuppgifter. Mina solistroller var bl.a. i klassikers som Nötknäpparen, Svansjön och Giselle. Färden gick så hem till Sverige 1990 och Kungliga Operan, där jag varit solist och dansare i ett flertal verk såsom Don Quijote, Romeo & Julia och Manon. Jag har även haft förmånen att få dansa i verk av stora koreografer som Balanchine, Birgit Cullberg och William Forsythe. Har även koreograferat en hel del, bl.a. för nyårskonserterna i Berwaldhallen. Jag har mottagit dansstipendier från bl.a. Carina Ari´s Minnesfond, Konstnärsnämnden och Drottningholms Vänner. Jag har gått pedagogutbildningen på Danshögskolan och brinner för att få dela med mig av min erfarenhet inom baletten till eleverna på Laisings!

Maria

Mária Békési

BARNDANS, KLASSISK BALETT, SPECIALGRUPPER

Jag är uppvuxen i Ungern med klassisk balett som en stor del av mitt liv. Baletten har alltid tillhört min dagliga träning, samtidigt som jag framträtt i modern balett och turnerat i bl.a. Italien, Tyskland och Polen. Slutförde min dansutbildning på Pesic balettskola 1981 och flyttade till Sverige 1996. Väl där kompletterade jag med Danshögskolans pedagogiska utbildning. Älskar att få dela med mig av mina kunskaper inom dans till er på Laisings.

mikaela

Mikaela Tegström

RECEPTIONIST

Som sjuåring började jag min dansresa i en jazzgrupp och fastnade på en gång för dansen.
Efter år av att ha testat på olika stilar, lärare och grupper sökte jag mig till Laisings specialgrupper. Jag testade samtidigt på andra olika stilar vid sidan om och efter ett par roliga och utvecklande år bestämde mig för att jag ville satsa mer på dansen.
Jag sökte mig till Laisings danslinje och tog nu examen efter två otroligt inspirerande och givande år. Jag hoppas att dansen kan ge er lika mycket glädje som den har givit mig!
Ni hittar mig i receptionen och jag svarar gärna på alla era frågor kring dans och Laisings!

Nilla

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina

Nina Zacco

JAZZFUNK, COMMERCIAL, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans.
Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare, koreograf och företagare och du är varmt välkommen att gå in på www.zaccoentertainment.se
Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor.
Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

olivia

Olivia Sundin

SPECIALGRUPPER

Jag började dansa på Laisings som 4-åring. När jag var 7 år kom jag in i Specialgrupp och sedan i Specialen (nu heter den danslinjen). Tävlingsdansade även i formationsdisco, street & disco både internationellt och nationellt. Jag har utbildat mig i steg 1 & 2 i disco med domarbehörighet och examinerats av SDO. Har dansat Base23:s Dansarlinje och är utbildad professionell dansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning. Olivia är ofta engagerad som dansare på galor, i TV och flertalet events.

samuel

Samuel Linderström

PIANIST

Vid 12 års ålder började jag spela dragspel i kulturskolan. Ungefär samtidigt gick jag med i Vår Teater, och sedan dess har jag fortsatt på samma spår. Jag har utbildat mig inom musikal på Balettakademien och Stockholms Musikpedagogiska Institut, och på så vis fått erfarenhet, kunnande och känsla för en rad aspekter inom både dans och musik. Dragspelet har jag haft med mig hela vägen, och jag har själv lärt mig spela piano. Förutom att uppträda på scenen har jag agerat kapellmästare, och jag skriver även egen musik. Ja, jag skulle nog kunna säga att större delen av mitt liv handlar om att tonsätta livets rörelser, så även på Laisings.

När jag sitter bakom pianot under en pågående lektion i barndans eller balett, ser jag det som ett skådespel som sker på scenen, och leken är att ackompanjera allt som händer, med känsla, lyhördhet, tålamod och energi, så att de som dansar kan få såväl stöd som en rolig lektion. Och jag älskar det!

Sarah

Sarah Aviaja Hammeken

KONSTNÄRLIG DANS, TÄVLINGSGRUPP I KONSTNÄRLIG DANS, DANSLINJEN, SPECIALGRUPP

Jag började dansa som 14-åring i Köpenhamn och blev fort kär i dansens språk. Mellan 2007-2010 studerade jag på Heleneholms gymnasium i Malmö där jag specialiserade mig i modernt, jazz och balett. Efter gymnasiet flyttade jag till München där jag studerade 1 år på Iwanson International School of Contemporary Dance. Jag har stått på scener runt om i Danmark sedan 2005 och senare även i Sverige, Tyskland och på Grönland. 2009 vann jag Uppercut Danseteaters koreografi tävling. Jag har gått Balettakademien Stockholms 3-åriga yrkesutbildning med inriktning modernt. I 2012 grundade jag mitt eget danskompani, C.I.D Dance Company, där jag är koreograf, konstnärlig ledare och dansare, se www.ciddc.com. På mina klasser fokuserar jag mycket på känsla och musikalitet. Klasserna är ganska fysiska och jag lägger mycket vikt på individernas utveckling.

sofia

Sofia Haghanipour

GIRLIE VIBE, FEMININE VIBE

Jag har dansat sedan jag var liten och tog mina första danssteg på Laisings. Därefter har jag dansat mycket på ett flertal skolor i Stockholm och under 4 år assisterade jag Celina Rydén på hennes klasser. Sedan ett par år tillbaka undervisar jag på Balettakademien Stockholm och Lidingö Danscenter. Jag försöker att med jämna mellanrum åka till New York och ta klasser på Broadway Dance Center för att hämta inspiration. Jag är licensierad personlig tränare via Personal Training School samt diplomerad massör via Friskvårdsgruppen. Nu studerar jag till fysioterapeut på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag har kroppen i fokus när jag planerar upplägget av mina klasser för att eleverna ska få så bra resultat som möjligt och ändå minimera skaderisken. Jag brinner för att dansa och undervisa och mitt mål är att sprida min dansglädje så att den smittar av sig på alla elever.

TJEJ1

Tove Ahl

KONSTNÄRLIG DANS

Jag började dansa som 4-åring och bestämde mig tio år senare att satsa helhjärtat på dansen. Min dansresa började i hemstaden Jönköping, men flyttade sedan till Stockholm för att gå Balettakademiens yrkesutbildning. Jag har jobbat som koreograf och dansare innan, under och efter min utbildning, bland annat på Oscarsteatern, Uppsala Stadsteater och Scalateatern. Min passion ligger i musikal och jazzdans, jag älskar starka uttryck och explosivitet. På mina klasser vill jag skapa en trygg stämning full av dansglädje och kreativitet. Jag älskar att peppa eleverna till att ta för sig och på så sätt utvecklas! Kör, bara kör!

victoria

Victoria Hjertberg

RECEPTIONIST

Jag började dansa på Laisings när jag var fem år och har sedan dess dansat i hela mitt liv. En period satsade jag på truppgymnastik, men valde senare att hålla mig till dansen, vilket var ett bra beslut. Jag började tävlingsdansa i disco par år 2010 och har hållit kvar i tävlingsdansen ända sedan dess. Tävlat har jag gjort i alla discipliner inom disco, alltså grupp, singel och par i högsta klasserna samt modern duo. Idag har jag erfarenheter som deltagande i VM i Mikolajki, Polen i modern dans år 2014 i duo, uttagen till EM i disco par år 2016 och flera år i Laisings specialgrupp samt uppträdanden på många, många Laisings shower. Laisings Dansinstitut ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att själv fortsätta utvecklas som dansare och även spendera mer tid på dansskolan.

Annie

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings.