Laisings | Vi på Laisings
Varmt välkommen till en dansskola med skön atmosfär och proffsig engagerad personal där dans och service står i fokus. Vi tar hand om dig på bästa sätt och bjuder på dans i olika former som svarar mot dina önskemål.
dans,dansskola,danskurser,täby,barndans,disco,streetdance,hiphop,balett,boys only,jazzfunk,tävlingsdans
17829
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17829,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Vi på Laisings

Lärare, administration, pianister och receptionister

Vår absolut viktigaste tillgång är den personal som jobbar här och ser till att både elever och föräldrar får ett så bra utbyte som möjligt. Det är lärare och pianister som ser till att det blir kul och inspirerande lektioner, men också ett antal receptionister som svarar på frågor och gör livet lite enklare för alla kunder på dansskolan oavsett vad det gäller.

louise

Louise Laising Norström

FÖRETAGSLEDARE, DANSLÄRARE

Som född och uppvuxen på dansskolan tog jag mina första stapplande danssteg vid 2 ½ års ålder på Laisings. Har medverkat som dansare och koreograf i olika modeshower, scen-, TV- och videoproduktioner. Tävlingsdansat i ballroom och latinamerikanska danser och vid den karriärens slut låg jag rankad 2:a i Sverige. Startade sedan undervisa 1982 och tog dansexamen 1990. Som 2:a generation tog jag över Laisings 1994 från min mor Annie (dansskolans grundare). Därefter har jag fortsatt undervisa och träna dansare/dansteam i disco och bugg som erövrat både VM, EM, NM och SM-titlar. Har under åren licensierat mig i Aerobics och Poweryoga samt gått ledarskaps- och coachutbildningar. Jag sitter med i SDO, Sveriges Dansorganisations styrelse som ordförande i utbildningssektionen. Tilldelades Täby Kommuns Kulturpris 2008! Var en av 3 nominerade finalister i Sverige, för “Årets framtidschef 2013”! Älskar att dela med mig av den glädjen, gemenskap och personliga utveckling dansen kan ge oss alla!

Agnes

Agnes Fredriksson

RECEPTIONIST, DISCO, STREETDANCE, DANSLINJEN

Som 4-åring började jag i rosa balettdräkt på Laisings och har sedan dess dansat allt från musikal, jazzfunk, street till balett. Som 11-åring började jag dansa i specialgrupp och fortsatte sedan på danslinjen när jag blev äldre. Har i flera år tävlat både disco och hip hop, samt fått representera svenska hiphop-landslaget på både EM och VM ett flertal gånger. Har gått utbildning i Disco steg 1 och Hip hop steg 1. Jag blev Laisings stipendiat år 2014. Efter gymnasiet har jag gått en ettårig dansutbildning på Scandinavian Dance Academy. Där har jag fått mycket kunskaper inom den kommersiella hip hop-dansen, men även i funkstilarna och i jazz. I mitt undervisande vill jag skapa en avslappnad miljö och förmedla den dansglädjen jag själv känner för dansen. 

calle

Calle Stenbäck

STREETDANCE, DANSLINJEN

Jag startade min danskarriär genom att ta klasser på Helens dansskola i Lidköping. Därefter gick jag dansarlinjen på Kristinehamns folkhögskola, Street på danshögskolan och även deras pedagogprogram, modern inriktning. Efter det kom jag med i Floorfiller 2005/06 och där gick jag till final och kom tvåa. Jag har också undervisat på ett stort antal skolor i Mellansverige och Stockholmsområdet. Förutom min medverkan i “Floorfiller on staga”, har jag också medverkat i streetföreställningen “For Show” på moderna dansteatern, “The Last Bounce” samt dansat med i och koreograferat till musikvideos. Lyssna på mitt album – Mr. Rabbit – under artistnamnet – Carl Dust -, finns på Itunes! Jag ser fram emot att dansa Street med eleverna på Laisings och även vara med och utveckla Danslinjen och Special Boysen i Street.

daniel

Daniel Scarillo

TÄVLINGSDISCO, ENGELSK FREESTYLE, SLOW

Jag började dansa som 6-åring. Har dansat sen dess och har många års erfarenhet av tävlingsdans i pardans, disco, engelsk freestyle, slow, performing arts och hiphop. Har representerat Svenska Landslaget internationellt i alla discipliner i disco.
Jag är utbildad yrkesdansare från Kungliga Svenska Balettskolan och är examinerad danslärare med domarlicenser i Sveriges Dansorganisation, Norges Danselarer Forbund, Association of dance freestyle Proffessionals UK, International Dance Organization och Zumba gold och atomic.
Jag har dömt The Worlds Freestyle Championships 2013/14/15 i Blackpool och dömer samt är gästlärare på många dansskolor runt om i Europa och Sverige.
Jag gillar teknik, disciplin, kvalitet, passion, uttryck, musikalitet, dansglädje, tradition och god danskultur i tiden.

dennis

Dennis Sehlin

BOYS ONLY, BREAKING

Jag kallas i breakingvärlden för Dennis “the Menace” Sehlin. Jag har breakat och dansat sedan 1999.  Undervisar i ämnena Boys Only, Breaking och Popping. Mina meriter är – Svenska Mästare med gruppen Grounded 2007, 1:a i Popping 2001 och 2:a i Breaking solo 2004. Dessutom har jag även synts dansande i reklam, dansat i musikvideos samt medverkat i Riksteaterns uppsättningar. Jag ser alltid fram emot att dansa med er elever på Laisings och ha kul samtidigt som vi utvecklas!

Elena

Elena Zvereva

PIANIST

Jag är utbildad vid Musikhögskolan i Ryssland och började arbeta som ackompanjatör och pianolärare. Redan som erfaren musiker kom jag till Sverige och fortsatte mitt arbete, men nu också med dansinriktning. Jag ackompanjerar för balettklasser på elitnivå, bl.a. på Kungliga Svenska Balettskolan, Lilla Musikakademien, Balettakademien, House of Shapes, Kulturama och här på Laisings!

ella

Ella Göhlman

RECEPTIONIST

Som 3-åring började jag min dansresa på Laisings och jag har sedan dess varit helt tagen. 10 år gammal tog jag mig in i Laisings specialgrupp, för att sedan några år senare ta mig an Laisings 2-åriga danslinje som jag examinerades från år 2017. Danslinjen har för mig varit otroligt utvecklande, och framför allt rolig. Utöver detta har jag tävlat i både disco och hiphop i många år, både som solodansare, i par och i grupp. Dansklasser utomlands och workshops i olika delar av Sverige har även breddat mina kunskaper inom dansens alla stilar. Jag ser fram emot att fortsättningsvis vara en del av Laisings härliga gemenskap, numera som receptionist!

Emma

Emma Fischerström

DISCO

Jag började dansa när jag var 4 år och blev genast kär i dansen. När jag var 11 år kom jag med i en av Laisings specialgrupper och när jag sen fyllde 13 år började jag tävlingsdansa. Att tävla och att specialisera sig inom olika grenar blev min grej och det är därför som jag nu, fyra år senare fortfarande tävlar i disco, disco slow och disco UK freestyle. Under mina tävlingsår har jag lyckats ta mig i upp i Sveriges högsta klasser inom alla grenar som jag tävlar i nu + gruppdisco samt jazzduo och fått äran att representera Sverige på EM och VM i jazzdans. Just nu går jag Viktor Rydberg Jarlaplans gymnasieutbildning med inriktning dans och får lära mig mer om jazzen och den moderna dansen, parallellt har jag dansutbildat mig i steg 1 inom SDO. På mina lektioner kommer vi fokusera på elevens egna personliga utveckling och framförallt ha extremt roligt.

Emmy1

Emmy Norström

JAZZFUNK

Redan som 3-åring, när jag började dansa, visste jag att det var något jag skulle göra en stor del av mitt liv. Fyra år senare fick jag även chansen att börja i specialgrupp som därefter tog mig vidare till att gå Laisings danslinje på två år där jag tog min examen våren 2017. Under dessa år av dans har jag fått erfarenhet av de flesta dansstilar och jag har även tävlat i både discodans och konstnärlig dans och där jag lyckats ta mig upp till de högsta klasserna. Jag har blivit uttagen till att representera Sveriges landslag inom jazzdans i både EM och VM. Är nu dansutbildad inom SDO i steg 1. Mitt mål med mina klasser är att alla ska gå därifrån med ett leende på läpparna och jag ser fram emot att få dela denna dansglädje som jag själv har upplevt sen barnsben!

Filippa1

Filippa Mårtensson

RECEPTION

När jag var 4 år började jag dansa på Laisings, och har sedan dess dansat hela mitt liv. Under mina år på Laisings har jag testat olika stilar, och bland annat dansat i Laisings specialgrupper. För några år sedan började jag även att tävlingsdansa, främst i discodans. Jag har även tävlat i konstnärligt och slow vilket jag fortfarande tävlar i. I alla grenarna har jag tävlat i duo, och i solo tävlar jag disco och disco slow.
Nu ser jag framemot att spendera mer tid på dansskolan då jag även kommer sitta i receptionen!

Ida1

Ida Nordenadler

RECEPTION

Vid 3 års ålder tog jag mina första danssteg på Laisings och har älskat det från första stund. Under mina 16 år på dansskolan har jag sedan hunnit med mycket. När jag var 8 år kom jag med i specialgrupp och vid 16 års ålder fick jag dansskolans stependie. utöver det har jag dessutom tävlat en del. Först singel, par och grupp i disco, och därefter singel, par, och grupp i hiphop, vilket jag fortfarande håller på med. 2017 blev min hiphop-grupp uttagen till både EM och VM, vilket utvecklade mig enormt som dansare! Nu ser jag fram emot att, utöver mitt egna tävlande, sitta i receptionen för att hjälpa alla dansare med den kunskapen jag fått under mina 16 år på Laisings.

ilan

Ilan Dromi

STREETDANCE

Dansare, lärare och artist i ständig rörelse. Sedan jag började dansa i Örebro 1991 har jag dansat, undervisat och tävlat i Sverige, Skandinavien, London, Paris och Brasilien. Mina klasser är energiska, utvecklande och fyllda med tålamod och utmaningar för kropp och själ. Vi bygger upp starka ramar att luta oss mot, för att sedan bryta oss loss från de och hitta vårt individuella rörelsemönster och stil. Både dansmässigt och musikaliskt hittar jag min inspiration bl.a. från swing-, afrikansk- och modern-dans som jag väver ihop till min egna stretande-stil. Jag gillar energisk dans, dansa nere på golvet och personligt uttryck, vilket ni kommer bli grymma på under mina klasser. Bekväma skor, knä-skydd, vattenflaska, tålamod, egen personlighet och energi är något ni kommer ha bra användning av på mina klasser. Jag undervisar i Locking, Popping, Boogaloo, Streetdance och Experimental. Ser fram emot att möta er på dansgolvet.

Jerker

Jerker Norström

VD och VM

Jag började dansa på Laisings när jag var 40 år, då jag äntligen mognat till mig. Det dök upp nåt som passade just mig – Old Boys Only (Streetdance för oss 30+). Jag har fått ett helt nytt vokabulär, en del träningsvärk och många goda skratt. På dansskolan försöker jag finnas till hands ibland när någon behöver mig. Tillsammans med Louise försöker jag jobba för nästa 50 år av Laisings.

Jesper

Jesper Jansson

SPECIALGRUPP STREET, FIVE STYLES, TÄVLINGSHIPHOP

Började dansa som 8-åring & har idag dansat de allra flesta stilar. I gymnasiet gick jag dansprogrammet på Carlforsska i Västerås. Steg 3 examinerad i Hiphop i SDO. Jag har medverkat i TV på Melodifestivalen, Lilla melodifestivalen, Walt Disney Pictures och O Helga Natt. Dansat bakom artister såsom Danny Saucedo, David Lindgren, Medina, Sean Banan, Ida LaFontain och Sarah Dawn Finer. Blev svensk mästare i singel streetdance 2010 & 2011 och i par 2009 & 2010, svensk juniormästare i singel streetdance 2007 & 2008 samt representerat svenska streetdanslandslaget i VM & EM 2007-2010. Battlat och blev finalist i Juste Debout Scandinavia, hiphop 2012, segrade i Ba street battle 2010, finalist i we are sthlm@streetstar 2014 samt finalist i underground battle 2014. Jag är också medlem i akrobatikgruppen Flip Squad (www.flipsquad.se). Att sprida positiv energi, lära sig någonting nytt och avsluta dansklassen med ett leende på läpparna, är något jag vill ge dig när du är med på mina klasser.

johanna

Johanna Råberg

BARNDANS, JAZZFUNK, MODERN, SPECIALGRUPPER

Jag är född och uppvuxen i Örebro. Vid fyra års ålder började jag dansa barndans och blev fast i dansens underbara värld. Under min uppväxt har jag dansat och provat på det mesta, allt ifrån jazz till bugg. När det var dags att välja gymnasium blev det såklart estet med inriktning dans. Efter gymnasiet dansade jag med i Karlskoga revyn under två år och då kände jag att jag ville utbilda mig och jobba med dansen. Jag gick danslinjen på Kävesta folkhögskola som är en förberedande danslinje med inriktning modern och nutida dans. Efter det sökte jag in till Dans Och Cirkus Högskolan här i Stockholm, där jag examinerats från danspedagog-programmet med inriktning Jazz. Jag tycker om att få dansa flera olika stilar/genrer för att ständigt utvecklas och få ny inspiration. Jämsides med dansen har jag tränat och tävlat i truppgymnastik. Jag är friståendetränare (danscoach) i truppgymnastik, coachar idag på elitnivå och var landslagstränare för damlandslaget 2012 och 2014. Nu längtar jag till att få möta barnen och introducera dansen i deras värld samt drilla specialgrupperna!

Josefine

Josefine Hedman

JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Som 3-åring började jag på barndans på Laisings Dansinstitut, som sedan utvecklades till Specialgrupp och sist men inte minst Specialen. Under mina år på Laisings tävlade jag i Disco både i singel, par och grupp. I samband med gymnasiet började jag på Stockholms Estetiska Gymnasium, med inriktning på dans. Där gick jag över helt till den klassiska dansen, Balett, Jazz och Modernt. För att behålla mångsidigheten i dansen började jag på ‘House Of Shapes’ danslinje på kvällarna. I år gick jag ut den treåriga yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm och titulerar mig nu professionell dansare. Jag förmedlar all kärlek som jag har till dansen och att stå på scen till alla mina elever. Mina mål med klasserna är att ni elever ska hitta er egen motivation till att utvecklas och bara älska att dansa!

Josefine

Josefine Johansson

RECEPTIONIST

När jag var fyra år dansade jag mina första danssteg på Laisings och har fortsatt min dansresa genom stilar som jazzfunk, balett och street.
Vid 12 års ålder började jag i specialgrupp och tre år senare kom jag in på danslinjen där jag precis tog examen. Vid sidan om det har jag även tävlat i disco, där jag satsade helhjärtat och tävlade i alla grenar; singel, par och grupp.
Min dansresa är inte slut än! Idag tävlar jag fortfarande, men inte i disco utan hiphop med gruppen Diversity. Jag undervisar också i barndans och street sedan två år tillbaks.
Numer sitter jag även i Laisings reception, där jag gärna svarar på frågor kring alla Laisings dansstilar och grupper för att dela med mig av mina kunskaper jag samlat på mig under min 15-åriga dansresa på Laisings.

piano

Karin Ivarson

PIANIST

Jag är utbildad blockflöjtspedagog vid Musikhögskolan i Stockholm 1973-1976. Jag har arbetat som blockflöjtslärare vid Stockholms kommunala musikskola och därefter som pianist för dans vid DOCH/Dans och Cirkushögskolan, mellan åren 1984 och 2017, där jag senast var anställd som lektor i musik. Klassisk balett och barndans är det jag främst ackompanjerar och har genom åren samarbetat med många erfarna danslärare.
1977-1982 arbetade jag som pianist och repetitör vid Norrlandsoperan i Umeå. Har medverkat som blockflöjtist, cembalist och repetitör i ett flertal produktioner vid Stiftelsen Internationella Vadstenaakademien och som musiker i flera produktioner vid Västmanlands Länsteater i Västerås. Har också varit medlem i Westra Aros Pipare och med dem medverkat i en mängd konserter, föreställningar, turnéer samt spelat in två skivor.
Jag är medlem i den svenska sektionen av daCi, dance and the Child International.

Katja

Katja Lujan Engelholm

ARTISTIC BALLROOM

Redan som liten följde jag med mina föräldrar på shower och kurser i Salsa. Det utvecklades tidigt till att jag började dansa i Solna Sportdansklubb, som jag tävlat för i hela min danskarriär.
Jag har tidigare tävlat i 10-dans i 8 år och har sedan valt att fokusera djupare på de latinamerikanska danserna de senaste 8 åren. Sedan dess har jag varit med i landslaget och representerat Sverige på EM och VM de senaste fyra åren.
Jag medverkade i Let´s Dance för första gången 2018 vilket resulterade i att jag och Jon-Henrik tog oss hela vägen till final och vann varsin glassko.
Nu vill jag gärna dela med mig av all min erfarenhet som aktiv tävlingsdansare. Jag har haft förmånen att få träna med många av världens bästa tränare och har mycket att ge när det gäller både teknik och uttryck.
Dansglädje är det bästa som finns och jag ser fram emot att ge 100 % av mitt engagemang!

Linette

Linette Norström

DISCO, JAZZFUNK, SPECIALGRUPPER

Som 3-åring tog jag mina första danssteg på dansskolan och sedan dess har det blivit ett andra hem. Jag har prövat på det mesta, allt från jazz och balett till musikal och street. Som 8-åring började jag dansa i specialgrupp och tävla i disco, där jag bland annat både har vunnit SM i par år 2008 och tävlat internationellt på EM i grupp år 2011. Jag har tävlat i jazz duo med Madeleine, vilket vi hösten 2014 fick äran att representera Sveriges landslag på VM med. På våren 2015 examinerades jag även i steg 1 utbildning i disco och har tidigare varit lärarassistent i disco på Laisings. Jag har alltid älskat att dansa och atmosfären på dansskolan, det är kul att själv få stå som danslärare och förmedla min dansglädje till alla elever.

Processed with VSCO with b1 preset

Linnea Grundeus

RECEPTION

Vid 3 års åldern tog jag mina första danssteg och när jag var 8 år började min dansresa på Laisings. När jag var 11 år började jag i specialgrupp och kom några år senare in på danslinjen som jag examinerades ifrån år 2017. Under alla dessa dansår har jag utvecklats främst inom jazzdans, street, disco och balett där jag tidigare tävlat i disco och modern jazz. Idag tävlar jag i hiphop i disciplinerna duo och grupp, där jag bland annat varit med och tävlat på VM år 2017 med gruppen Diversity. Laisings Dansinstitut känns som ett andra hem vilket gör det väldigt roligt att inte bara få dansa på dansskolan utan nu även dela med mig av min dansglädje och kunskap i receptionen. Ses där!

Magdalena

Magdalena Irigoyen

KLASSISK BALETT, DANSLINJEN, SPECIALGRUPPER

Under mina skolår som barn och tonåring har jag gått Kungliga Svenska Balettskolan. Därefter så jobbade jag på Den Norske Opera som heltidsanställd dansare och solistuppgifter. Mina solistroller var bl.a. i klassikers som Nötknäpparen, Svansjön och Giselle. Färden gick så hem till Sverige 1990 och Kungliga Operan, där jag varit solist och dansare i ett flertal verk såsom Don Quijote, Romeo & Julia och Manon. Jag har även haft förmånen att få dansa i verk av stora koreografer som Balanchine, Birgit Cullberg och William Forsythe. Har även koreograferat en hel del, bl.a. för nyårskonserterna i Berwaldhallen. Jag har mottagit dansstipendier från bl.a. Carina Ari´s Minnesfond, Konstnärsnämnden och Drottningholms Vänner. Jag har gått pedagogutbildningen på Danshögskolan och brinner för att få dela med mig av min erfarenhet inom baletten till eleverna på Laisings!

Maria

Mária Békési

BARNDANS, KLASSISK BALETT, SPECIALGRUPPER

Jag är uppvuxen i Ungern med klassisk balett som en stor del av mitt liv. Baletten har alltid tillhört min dagliga träning, samtidigt som jag framträtt i modern balett och turnerat i bl.a. Italien, Tyskland och Polen. Slutförde min dansutbildning på Pesic balettskola 1981 och flyttade till Sverige 1996. Väl där kompletterade jag med Danshögskolans pedagogiska utbildning. Älskar att få dela med mig av mina kunskaper inom dans till er på Laisings.

Nilla

Nilla Eklöf

KOORDINATOR, EKONOMI

Med en mamma som danslärarinna började jag dansa vid 3 års ålder. Under tonåren blev det även jazzdans, vilket jag fortsatte med under många år. Dansen har gett mig mycket glädje genom åren. På Laisings tar jag hand om ekonomin och tillsammans med Louise koordinerar vi alla event såsom dansshower, märkestagning, uppträdanden och flashmob. Jag ansvarar även för receptionen. Jag tycker att atmosfären och gemenskapen är fantastisk på Laisings och tillsammans med Laisings Crew försöker vi få dansglädjen att spridas. Hör gärna av er till mig, eller någon av våra kunniga och hjälpsamma receptionister, om ni har frågor om Laisings verksamhet.

Nina

Nina Zacco

JAZZFUNK, COMMERCIAL, SHOWJAZZ, SPECIALGRUPPER, DANSLINJEN

Under hela min uppväxt har jag dansat på Laisings och tävlat för skolan i bl.a. jazz, disco, bugg, lambada och 10-dans. Två gånger har jag fått representera Sverige på VM i Showdans.
Jag är utbildad på Balettakademiens Yrkesutbildning i Stockholm och är medlem i Sveriges Dansorganisation; SDO. Jag brinner för mitt jobb som danslärare, koreograf och företagare och du är varmt välkommen att gå in på www.zaccoentertainment.se
Under årens lopp har jag dansat med artister såsom September, Markoolio & Ricky Martin, jobbat som dansare på kryssningsfartyg, koreograferat dansmodevisningar, artistuppträdanden, revyer och shower samt undervisat på företag och dansskolor.
Jag är tacksam över alla härliga Laisingselever och ser fram emot att ses snart i danssalen!

olivia

Olivia Sundin

SPECIALGRUPPER

Jag började dansa på Laisings som 4-åring. När jag var 7 år kom jag in i Specialgrupp och sedan i Specialen (nu heter den danslinjen). Tävlingsdansade även i formationsdisco, street & disco både internationellt och nationellt. Jag har utbildat mig i steg 1 & 2 i disco med domarbehörighet och examinerats av SDO. Har dansat Base23:s Dansarlinje och är utbildad professionell dansare på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning. Olivia är ofta engagerad som dansare på galor, i TV och flertalet events.

samuel

Samuel Linderström

PIANIST

Vid 12 års ålder började jag spela dragspel i kulturskolan. Ungefär samtidigt gick jag med i Vår Teater, och sedan dess har jag fortsatt på samma spår. Jag har utbildat mig inom musikal på Balettakademien och Stockholms Musikpedagogiska Institut, och på så vis fått erfarenhet, kunnande och känsla för en rad aspekter inom både dans och musik. Dragspelet har jag haft med mig hela vägen, och jag har själv lärt mig spela piano. Förutom att uppträda på scenen har jag agerat kapellmästare, och jag skriver även egen musik. Ja, jag skulle nog kunna säga att större delen av mitt liv handlar om att tonsätta livets rörelser, så även på Laisings.

När jag sitter bakom pianot under en pågående lektion i barndans eller balett, ser jag det som ett skådespel som sker på scenen, och leken är att ackompanjera allt som händer, med känsla, lyhördhet, tålamod och energi, så att de som dansar kan få såväl stöd som en rolig lektion. Och jag älskar det!

victoria

Victoria Hjertberg

RECEPTIONIST

Jag började dansa på Laisings när jag var fem år och har sedan dess dansat i hela mitt liv. En period satsade jag på truppgymnastik, men valde senare att hålla mig till dansen, vilket var ett bra beslut. Jag började tävlingsdansa i disco par år 2010 och har hållit kvar i tävlingsdansen ända sedan dess. Tävlat har jag gjort i alla discipliner inom disco, alltså grupp, singel och par i högsta klasserna samt modern duo. Idag har jag erfarenheter som deltagande i VM i Mikolajki, Polen i modern dans år 2014 i duo, uttagen till EM i disco par år 2016 och flera år i Laisings specialgrupp samt uppträdanden på många, många Laisings shower. Laisings Dansinstitut ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att själv fortsätta utvecklas som dansare och även spendera mer tid på dansskolan.

Vincent-hemsida

Vincent Werner

BOYS ONLY

Jag heter Vincent och började dansa när jag var 8 år gammal. Mitt intresse för dans väcktes när jag fick se en av mina vänner dansa breakdance i skolan. Därefter dröjde det inte länge innan jag själv började prova stå på huvud och testa andra freezes. Jag började på Laisings och blev mer och mer besatt av av att dansa. Har på senare år börjat tävla och nu även utbildat mig till steg 1 danslärare i SDO. Jag gillar att se när folk utvecklar sin egen stil och ha kul när de dansar.

Annie

Annie Laising

GRUNDARE AV LAISINGS

Född i Köpenhamn, där jag sattes i dansskola som 3-åring. Min danslärare koreograferade ett artistnummer åt lillasyster och mig, då vi endast var 10 och 12 år gamla. Ett akrobatiskt dansnummer som engagerades runt om i hela Europa. Eftersom vi båda var skolpliktiga, gick vi i skola i de länder vi uppträdde i. Tufft, men väldigt utvecklande för oss under vår barn- och ungdomstid. Vid 17 års ålder beslöt jag mig för att sluta resa runt. Ville utbilda mig till danspedagog i Köpenhamn. Ämnena var barndans, klassisk balett, jazzdans, sällskapsdans, akrobatik och stepp. Jag tog danslärarexamen våren 1959 och startade Laisings Dansinstitut i Täby hösten 1959. Mottog Täby Kommuns Kulturpris 1989. Lämnade med glädje och stolthet efter 35 år, över dansskolans drift och ansvar till min dotter Louise 1994. Jag känner idag en stor tacksamhet över att kunna följa Louises arbete och strävan efter att leda och utveckla undervisningen och sina medarbetare på Laisings.